19 Feb 2013

::D' Belanga Stall-Lahad Datu::

AssaLamualaikum.
Bila dah selalu sangat makan di luar masa lunch sampai satu tahap buntu memikir nak makan di mana. Kadang-kadang dah naik kereta dengan office mate pastu sibuk lah bertekak..masing-masing tanya nak makan di mana ni? last-last ikut pendapat tuan driver kereta. Kami mengikut sahaja. Macam semalam, buntu juga fikir nak makan di mana. Akhir nya, decide makan di D'Belanga Stall. Kiranya stall ni terletak di dalam kedai makan QQ Ice. Faham ke tu?? haha. Dalam 1 kedai ada stall yang jual makanan berasingan. Boleh tahan lah juga makanan-makanan situ. 1st time kami ke sana, kawan-kawan kata puas hati. Harga pun berpatutan. Kira nya lepas makan takde lah komplen macam-macam.
 My menu Mee rojak RM 5.50
Menu kawan-kawan. Mee Kari RM 6.00
Mula order Gado-gado tapi habis plak (sebab selalu dengar gado-gado kat sini sedap!). Takde rezeki semalam. Lain kali kot. Nak tanya korang Mee Rojak rupa dia macam kat atas tu ker? Kuah nya kuah kacang? Maklum jarang jumpa makanan-makanan ni di sini. Susah nak jumpa menu Mee rojak atau Mee Kari di mana-mana restoran. Tu yang kalau jumpa menu ni tak akan lepas kan peluang nak merasa:)
WasSaLam^-^

21 comments:

  1. Salam atie..yg ummu biasa makan mee rojak lain sket upanya..tak tahulah style berbeza2 mungkin...tapi mee karinya nampak ngancam tie..bilalah nak buat nie ..hehehe

    ReplyDelete
  2. nmpk sedap rojak mee tu. kuah die mmg kuah kcg..

    ReplyDelete
  3. baru 2 hari lepas bunda makan mee rojak kat depan Tesco Beranang...

    ReplyDelete
  4. jauh sungguh kedai ye ni...huhuhu.mgkn 1 hari nnt :)

    ReplyDelete
  5. Tiba2 mengidam makan rojak..huhu

    ReplyDelete
  6. wow wow wow wow wow wow hahaha.. kak atie, kite makan meggi je ni. T_T

    ReplyDelete
  7. jangan ditayang makanan ehe kan akak dah teringin mee rojak tuu

    ReplyDelete
  8. Mee Rojak tu nampak sungguh nenyelerakan...nyum3..^^

    ReplyDelete
  9. huhu..sedap nampak mi kari!terseliur ni kaaaak~haha

    sama ja situasi kita kak, sudah dalam keta,bersurung2 sama partner mo makan d mana..last2 makan tempat sama jugak...hahaha..

    ReplyDelete
  10. tak wujud lagi dbelanga stall masa sy kt LD dulu. Tapi QQ ice tu rasanya kat bandar tabanakkn.

    ReplyDelete
  11. Kalau kat kg cikgu kuah mee rojak tu x merah sgt

    ReplyDelete
  12. Mee rojak kuah kacang.. maybe la kot. Kalau mamak punya kuah ubi keledek kan. saya ni apa pun tak tau jugak.

    ReplyDelete
  13. salam...fuhhh ni yang buat nak cr makanan lagi malam-malam ni..dah berapa tempat tgok makan je..jadi terlioq pulak..;)

    ReplyDelete
  14. wah, mee rojak tu nampak sgt pedas

    ReplyDelete
  15. Kalau kuah rojak mmg ada campur kacangkan Atie...rasanyalah...hehe..OKje kurang rojak ni tapi makanlah... kalau lalu depan mata sebat aje..!hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..