Wednesday, 6 February 2013

:: Driver Kapal Terbang ::

Assalamualaikum..
Tiap weekend mesti keluar jalan-jalan bawa hero sorang tu.. kesian dia kalau asyik terperap di rumah. So, petang Sabtu tu decide makan kat luar sekaligus bawa dia jalan-jalan windows shopping (walhal Ibu & babah dia yang lebih excited..haha). Di Lahad Datu ni tempat best kalau shopping bagi aku hanya 1 tempat iaitu di Servay yang terletak di Bandar Sri Perdana. Kalau ikut kan jauh juga dari rumah, mau 30 minit kalau jem.. memang selalu jem pun kalau ke sana! Oleh kerana tiada pilihan memang tiap minggu akan ke Servay ni.. tak beli barang pun takpe..dapat cuci mata pun jadi lah. Kebetulan Babah dah janji kalau gaji nak belanja Pa'e beli kapal terbang mainan.. dah budak kecik ni suka sangat tengok kapal terbang. Bila lalu airport siap suruh berhenti dulu nak tengok kapal terbang.. Pernah juga Babah bawa Pa'e duk lepak kat lapangan terbang LD ni semata-mata nak tengok kapal terbang. Ada hati nak jadi "driver kapal terbang" kata nya..haha..InsyaAllah! Ibu doakan ya...
Hasil shopping 2 beranak:)
Kapal terbang yang lama. Dah tinggal rangka skrg:)
Dengan penuh semangat membawa Kapal terbang nya..

Ibu jadi pemerhati je bila anak-beranak ni sibuk memilih kapal terbang yang berkenan.. picture ke-2  tu Pak  Ngah dia yang hadiah kan masa umur setahun lebih kot.. dah tinggal rangka sekarang habis di tukang.. sama kes dengan yang baru tu.. Hari ke-2 habis dah Pa'e tanggalkan.. pastu sibuk suruh Ibu betulkan. Ibu malas nak layan sebab nanti dia tanggal kan pastu suruh betul kan lg. Suruh dia sabar tunggu Babah balik kerja baru pasang balik. Maka bermula lah proses bertanya " bila Babah nak balik ni??"  mau dua tiga kali tanya..haha! Kesimpulan nya, anak lelaki ku  ini suka sangat "Bertukang" :)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. hehehe..in shaa Allah..mg doa ibu Pa'e dimakbulkan..amin..

    Anak2 lki klu brg2 mainan nye mmg cepat je di repair kan..

    ReplyDelete
  2. assalam atie..anak lelaki acik ada 3..yang suka betukang sorang je..yang dua lagi pandai jaga..tapi yang bungsu dah sekolah pulak suka bertukang..semua radio ke barang2 letrik yang dah rosak..dia nak tukangkan..nak tengok komponen yang ada didalamnya

    ReplyDelete
  3. samalah atie ngan hero kat fiji nie pun...mainan kdg2 tak sampai sehari ..semua tingal rangka...berpuluh2 ringgit habis buat gitu jer..dahtuh ade hati srh kita psg balik..hwaaaa...

    ReplyDelete
  4. wahh..dpt kapal terbang baru pa'ie..hehe..tak sabar dia nk men tu...

    ReplyDelete
  5. aisehhh...pa'e suka bertukang eh...baru hari 2 dah tertanggal eh..hehe

    ReplyDelete
  6. amin . insyaallah . cita-cita saya nak kawin dengan driver kapal terbang.amin. hehe

    ReplyDelete
  7. Klu anak aku atie yg dua org lelaki tu beli mainan mesti sama2.. klu x gaduh....huhu nasib baik yg bongsu pompuan..klu semua hero abislah uminya ni garuk kepala....

    ReplyDelete
  8. kalau ank2 saly ,beli mainan2 gitu kejap je oke.... 2, 3 hari abis ditukang ..huhu bagaikan mekanik lah lagaknya.kalu diikutkn malas nk beli..... hehe tapi bila dipujuk kita nk itu ini,terbeli juge

    ReplyDelete
  9. bakatnya dah dapat dikesan ni.. dah besar nanti kena bijak tentukan apa yang dia minat supaya satu hari nanti dia akan berjaya dalam kehidupannya :)

    ReplyDelete
  10. kena dapat gegirl sorang baru ibu tak jadi pemerhati je..budak2 sekarang ni dapat mainan tak sampai seminggu dah tanggal2 dan rosak...terlebih kreatif plak buka sana sini..

    ReplyDelete
  11. Samalah Qis tu Atiey..beli mainan macam tu cepat jak rosak ditukangnya..hehe.. :)

    ReplyDelete
  12. budak2 gituler caranya.. barulah advance..
    driver kapal terbang bestnyer lerh ler mak bapak dapat naik tiap2 tahun..

    ReplyDelete
  13. Insya Allah, tak jadi driver kapal terbang, masih boleh jadi mekanik kapal terbang. dorang mmg suka telitit setiap anggota kan hahah.

    ReplyDelete
  14. semoga termakbul hajat pa'e

    ReplyDelete
  15. wah..nk jd pilot ye...
    insyallah.... jika di didik sejak kecil, insyallah berjaya

    ReplyDelete
  16. wah... suke lah dia dpt mainan ya...

    ReplyDelete
  17. Mainan budak lelaki ni kapal terbang, helikopter...kalau budak pompuan pulak barbie doll, periuk belanga..hehe..
    samalah Atie ....kalau okje yg suka belikan mainan ni ayah dialah...okje mmg tak suka...

    ReplyDelete
  18. ni cita2 dah mcm arif shah ni. nk jadi engineer kapal terbang.. bljr rajin2 ye pa'e :)

    ReplyDelete
  19. Bagus Pa'e ye, dah ada cita2 tu. Insya Allah moga tercapai ye. Janji rajin belajar jangan rajin bertukang aje. Tapi bagus jugak rajin bertukang tu, akan menjadi seorang yang sangat kreatif. Menjana minda. :)

    ReplyDelete
  20. Suke betul lah Pa'e tu dapat kapal terbang baru tu :D

    ReplyDelete
  21. Insyaallah besar nti jadi pilot..budak2 skang mewah mainan.mahal2 plak tu..kita dulu kapal terbang buat dengan kertas je.hehe...

    ReplyDelete
  22. In Shaa Allah besar nanti jd pilot yer sayang

    ReplyDelete
  23. Insyallah bila besar nnt jadi pilot

    ReplyDelete
  24. hahaha..bru 2 hari dh tanggal semua yer.. :D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..