Tuesday, 23 April 2013

:: Budak 'Ais Tolim'...

AssaLamualaikum
Budak-budak semua suka ais krim. Sama dengan bujang nan sorang tu. Kalau boleh hari-hari nak minta beli ais krim. Nasib baik dekat rumah tu ada juga kedai runcit jual ais krim. Kalau tidak jenuh nak ke bandar cari ais krim. Tak kira lah perasa apa, janji ais krim! Huhu. Ambil masa 15 minit juga dari rumah nak ke bandar Lahad Datu. Selalu nya bila shopping barang dapur memang beli stok ais krim siap-siap. Cuma bila kehabisan ni yang jadi situasi pujuk memujuk.
Dok menikmati ais krim dgn mata besar..haha:p
Nah! utk korang.. ais krim khayalan.. haha!
Bila ais krim ada kat tangan dia, jangan harap lah nak minta. Memang dia tak bagi selagi tak puas makan. (agak kedekut di situ, ntah ikut siapa.haha). Kekadang tak bagi juga dia makan,bukan apa takut terbiasa hari-hari plak nak makan ais krim. Tapi bila dah tak tertahan dengan pujuk rayu tu akhir nya ke kedai juga jawap nya. Haha. Memang akan adalah tu ayat-ayat pujukan " Abg Pa'e mo makan ais tolim bah Ibu". Erm! cair juga lah hati bila dengar ayat tu :)
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. Hahaha..budak2 mmg sukakan aiskrim atie..cair bila dipujuk yer...abg aidan kami bkn sll bg aiskrim..sll makan sejuk2 pun tak elok..bila kami nak mkn sll sembunyi2 dr dia..hehe

    ReplyDelete
  2. kt sban tgh hujan..tp bila tgk eskrim mengodanyee

    ReplyDelete
  3. memang cair la hati ibu kan..belikan jugak

    ReplyDelete
  4. Pa'e yg masih cute-miut apa lagi kalau yg dah besar pun suka.
    Nikmat betul bila dapat makan tengoklah..

    ReplyDelete
  5. sedapnyer pa'e mam ais cream...

    ReplyDelete
  6. klu dpt eskrem mcm pic yng last tu mmg best sgt lah ! hehehe

    ReplyDelete
  7. atie tak batuk kah dia hari hari makan ais tolim...

    sedapnya ais krim hanyalan tu..yum yum

    ReplyDelete
  8. Nasib baik JJ belum reti makan ice cream, hihihi.. takper nnt dia blh share ngan abang Pa'e makan ais tolim.

    ReplyDelete
  9. uitt..Pa'e nda jemput anty ka..huhu..sama lah mcm anak sy aTie..kalau ais tolim d tgn..nda mau suda membagi..kudukut hehehe..

    betingkat ais tolim tu aTie..cirit birit nanti sy makan...hahaha

    ReplyDelete
  10. samalah mcm Qis tu...asal p kedai mesti eskrem....mkn sendiri2...ndak mo di kongsi bah.. :-)

    ReplyDelete
  11. ala, anna yang besar panjang pon suka makan gak.. tambah2 ais krim yang sis letak di atas... huhuhu, xde share2nya...

    ReplyDelete
  12. hehe....samalah Atie....TLBD pun suka jugak walaupun dah besau tu..huhu...tiap2 hari balik sekolah mesti beli aiskrim

    ReplyDelete
  13. wahh seronoknya Pa'ie makan ais krim!!mesti happy sangat tu..Aqil aida pon sama..tak bagi kat org lain dah klo dia dh pegang ais krim..huhuh..budak2 kan..

    ReplyDelete
  14. Kesukaan budak2 ni atiey.....tapi saya nda bagi selalu dorang Shumi dan Shamzi sebab dorg sensitif sikit terus boleh demam kalau makan sejuk...

    ReplyDelete
  15. ahahha.. ais tolim pn ais tolim la abg pa'e :)

    ReplyDelete
  16. sedapnya abg pa'e makan ais tolim. hehe..

    ReplyDelete
  17. kalau dpt yg last tu alangkah sorganya kak =)

    ReplyDelete
  18. sedapnya ais krim khayalan tu... :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..