Saturday, 6 April 2013

:: PanTai & Laut Semporna : re-Publish ::

AssaLamualaikum
Entry re-publish. Pernah publish entry ni 3/03/2012. Masa mula-mula jatuh cinta pada dunia blog. Masa blog masih lagi suam-suam kuku. Kejap ada, kejap tiada. Update ikut mood (macam lah sekarang blog dah mantap..haha!) Masa tu pun belum ramai pembaca. Sayang pula, so aku publish semula. Mana tahu ada yang jatuh cinta pada pulau-pulau di Semporna ni. Bolehlah mari ke mari. Hehe. Sebenarnya kami pergi melawat Pulau di Semporna masa hujung tahun 2011 kot. Pergi dengan rakan-rakan sepejabat. Pergi pun balik hari sahaja. Bayar RM50 seorang. Ikut rombongan dengan hospital-hospital lain, itu yang murah. Punya lama baru nak update kan?. INDAHNYA alam Ciptaan Tuhan. Cerita tentang pulau@ Pantai di Sabah ni tentulah pulau-pulau di Semporna menjadi pilihan ramai.
Laut@ Pulau Pom-Pom Semporna
Pulau-pulau di Semporna
Pinggir Pantai Semporna
Luasnya Alam ciptaan MU Ya Rabbi!
Jeti Pulau Pom-Pom, Semporna
Jernihnya air.
Pantai @ Mantabuan Island
Tapak Sulaiman
Mantabuan Island, Semporna
Kalau ingat Pantai & Laut rasa tak sabar nak cuti-cuti ke tempat seperti itu lagi. Boleh juga mandi-mandi kalau pantai yang bersih. Erm! Terfikir mau ke Pantai @ Pulau @ Laut mana lagi selepas ini? Pulau SIPADAN & Kapalai. InsyaAllah!. Moga ALLAH memurahkan rezeki agar kami dapat terus meneroka DUNIA Ciptaan-MU YA RABBI! (versi ayat dulu-dulu)

*Cantik kan? damai rasanya bila dapat melihat keindahan pantai & laut ni.
*Happy Weekend semua. Ada yang bercuti-cuti Malaysia hari ini? :)
WasSaLam^_^

8 comments:

  1. Igtkan atie gi cuti ke pantai.... tah bila agaknya okje boleh sampai ke pantai Sabah!

    ReplyDelete
  2. Dah jadi pengomen rupanya masa ni...hehe..

    ReplyDelete
  3. belum pernah lg pergi pantai2 tu...tp pantai2 di sana mmg cantikkan....terigin juga mo pulau sipadan & kapalai....adikku dah p sana...katanya cantik...in shaa ALLAH one day...^^

    ReplyDelete
  4. cantik menarik.buat saya tertarik.
    hajat di hati mmg nak ke sabah.sbb sy cintakan pulau

    ReplyDelete
  5. mmg cantik betul pulaunya.tgok dari pic ni pun dh teruja nak pergi..entah bila ada rezeki kesana..:)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..