Wednesday, 24 April 2013

: Master Chef Selebrity-2 :

AssaLamualaikum
Master Chef Selebriti musim ke-2 sudah bermula. Memang suka tengok artis-artis kita ni memasak. Macam-macam gaya mereka di dapur. Ada yang melucukan, ada juga yang nampak sudah pro di dapur. Kena dengan artis lelaki yang lawak seperti Yasin, Radhi OAG dan Sathiya dapur menjadi kelam kabut juga. Memang lawak gaya mereka. Aku memang tengok Master Chef ni, dari musim pertama lagi memang jarang tinggal. Suka tengok rancangan masak-masak ni walaupun diri sendiri memang tak terer langsung di dapur. Proses belajar lagi. Haha.
picture: FB
Rancangan ni bersiaran setiap Sabtu-Selasa jam 9-10pm di Astro Ria 104. Episod pertama baru-baru ni pelawak Yasin dah terkeluar. Erm! dah nasib, belum sempat tunjuk skill di dapur dah terkeluar. Bukan rezeki dia. Kita nanti kan, agak-agak siapa yang bakal bergelar juara Master Chef Selebriti musim ke-2 ni dan menyumbang kepada badan kebajikan yang mereka wakili. Musim Pertama Dato Dr Fazley Yaakob dah bergelar juara. Korang suka siapa dalam MCC musim ke-2 ni? 
WasSaLam^_^

15 comments:

  1. ingatkan episod pertama tiada yang tersingkir

    ReplyDelete
  2. Saye suke Che Ta & Kenchana & Afiq Muiz & PakNil .
    hehehe..layan jugak MCSM ni ..

    ReplyDelete
  3. waa..tak pernah tgk pon..umah xde astro..tp tau jgk lah perkembangan pasal mastercheff ni..rugi btul x dpt tgk..huhu

    ReplyDelete
  4. Singgah dan follow sini....no follow genap 500...

    ReplyDelete
  5. ayu pun minat kak.. best... tak pe kak.. tengok citer masak.. ada masa leh try resepi diorang..

    ReplyDelete
  6. Kadang² jer tengok MCSM ni...owh..Yasin yang tersingkir ya...agak² siapalah juara musim ni kan...

    ReplyDelete
  7. paling kelakar yasin. pasta tak pasti. kekeke.. sian dia tersingkir.

    ReplyDelete
  8. salam kak, saya kembali lagi ke dunia blog..ekekeke

    ReplyDelete
  9. OKje pun tengok jugak..... masa OKje tengok tu kyros terkeluar Atie.... Tak dapat agak lagi sapa jadi juara ek tunggulah dah tinggal 5 orang nanti!

    ReplyDelete
  10. Saya tengok itu hari yg rancangna ni. Yasin tu macam tak serious jer, patut la pun dia terkeluar, macam main2 jer dia.

    ReplyDelete
  11. syiok org cakap..sy belum lg pernah tengok ni..mau jugalah tengok..nda mau ketinggalan hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..