Tuesday, 16 April 2013

:: Wajah-wajah Blur c Tumpis::

AssaLamualaikum
Dah lama tak cerita tentang budak bertuah seorang ini. Makin aktif sekarang. Makin banyak cakap nya, sesuai dengan gelaran 'tumpis' tu. Kadang-kadang pening melayan. Dah pandai juga tengok TV, gelak sorang-sorang bila ada yang melucukan hati nya. Kami yang terkejut bila dengar dia gelak besar. Haha!
Picture di dalam kereta sepanjang perjalanan balik ke Tawau.
Muka pun sudah chubby sikit. Tak macam dulu, nampak keding & tinggi sahaja. Alhamdulillah sejak makan Vitamin Appeton ni, nafsu makannya menjadi. Tak perlu paksa makan dah, dah pandai minta nasi atau bubur kalau lapar. Siap cakap "abg Pa'e lapar bah Ibu". Minum susu pun kuat. Senang sikit hati Ibu, tak lah tension setiap kali nak bagi makan. Berat pun boleh tahan, dah tak larat kalau dia minta dukung:)
WasSaLam

16 comments:

  1. salam sis
    singgah pagi layan gambar2 sis

    ReplyDelete
  2. Senang hati bila anak tak perlu paksa makan Atie.
    Memang nampak makin comel dah Pa'e... (sebenarnya dulu pun comel juga kakak tengok)

    ReplyDelete
  3. dah makin membesar pa'e. tp bagus ek dia bahasakan diri dia abg pa'e. ;)

    ReplyDelete
  4. Salam atie..abg pa'e dah semakin ense yer bila naik badan sikit tuh..cam abg aidan gak, tengok racangan leh gelak sorang2..agaknya paham ker..heheh

    ReplyDelete
  5. mmg elok bg ank mkn vitamin ni kan..

    ReplyDelete
  6. mkn bulatlah skit lagi pa'e..:)

    ReplyDelete
  7. wahhh..abang Pa'e dah berisi yer...berkesan nampaknya appeton tu ek..ila pun dulu2 mmg selalu jugak mkn appeton nie..sedappp..hehehe

    ReplyDelete
  8. bler da berisi, semangat pulak nak dukung yer ;)

    ReplyDelete
  9. masa SA kecik dulu Atie okje pun bagi Appeton sebab masa tu dia mcm tak selera makan...memang berkesan....

    Atie....boleh gi blog Nasty tak?...lama dia menyepi!

    ReplyDelete
  10. syasya pun badan slim melim je..hehhe

    ReplyDelete
  11. Kalau anak2 dah gelak sorang2 tengo Tv, senang hati sikit sebab dorang dah boleh paham...tapi lepas tu nak kawal sikit sebab takut terpengaruhlah pulak kan atiey....

    ReplyDelete
  12. betul tu aTie..bitamin appeton tu bagus betul..sy pun kasi makan anak sy mmg nda perlu lah dipaksa makan..

    ReplyDelete
  13. nak try jugaklah appeton tu untuk anak lelaki kami..dia macam tak lalu mkn nasik jaaa

    ReplyDelete
  14. Eh abang Pa'e still minta dukung ker? camner ni, nnt jangan minta JJ dukung tau hahahaa. Best kan kalau anak2 suka makan.

    ReplyDelete
  15. kakak...lama x melawat! ok..sudah melawat..hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..