Wednesday, 3 April 2013

:: Lagi aksi Rempit by Pa'e::

AssaLamualaikum
Hero Malaya ni dah tak boleh dipisahkan dengan basikal. Kat rumah dah ada 2 basikal. Bila jalan kemana-mana kedai dan jumpa basikal, comform dia nak naik juga. Erm! memang anak lelaki kot, suka basikal. Kalau anak perempuan suka masak-masak kenalah beli set mainan alatan memasak kan? Apapun janji mereka happy. Keletah mereka penghibur hati.
Mula2 tengok shj. Lepas tu pantang, terus naik:)
Hah! tgk tu siap pusing2 lagi dalam kedai tu:)
Begini lah aksi bujangku ini bila jumpa basikal. Bukan sahaja dirumah merempit, dimana-mana pun bila  jumpa basikal sama sahaja. Nasib baik tak minta beli basikal baru tiap kali jumpa. Kalau tidak, mau kopak Ibu & Babah. Haha! Layan kan aja lah ya! :)
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. betul tu atie..anak anak dara kecik kak zu bila jumpa set masak masak mesti nak beli..pastu habis pokok bunga kak zu jadi mangsa...

    ReplyDelete
  2. assalam..
    klu dah nama bdk lelaki , gitu gamaknya..pantang je jumpa basikal ye..
    ank akk pompuan dah 7 thn pun klu nmpk set mainan nak jg beli..kdg2 puas pujuk ok kdg2 lak x mkn pujuk lgsung..walhal mainan yg dia nak tu dah ada pun..

    ReplyDelete
  3. atie dah dapat ke blom email sy?

    ReplyDelete
  4. Seronok jer melayan kerenah anak2 ni kan..menghiburkan hati....:-)

    ReplyDelete
  5. aiman tak pernah pulak mintak basikal..dia selalu demand pistol n senapang jer..janji dpt mainan..nak beli basikal ni mahal gak kan.beratus-ratus..hehe

    ReplyDelete
  6. suka betul pa'e kat basikal ye...biasalah anak lelaki suke main basikal...suka aktiviti yang sedikit lasak;)

    Aliya pulak tak boleh tgk buaian, klu tgk buaian mesti nak main buai...tak kire lah kat rumah orang pun...huahuahua;p

    ReplyDelete
  7. Pa'e saja je tu nak test drive. hihi..

    ReplyDelete
  8. hahaha.. nasib la dia x mntak belikan lagi..

    ReplyDelete
  9. skang beskal, pastu motor, pastu keto. go Pa'e go!

    ReplyDelete
  10. heheh, nasib baik dia tak minta belikan... kalau tak, haru juga nak pujuk tu :)

    ReplyDelete
  11. sori atie entri smalam pg nie br tengok..(maklum kedai ttp awal..heheh)... pa'e mmg pandai naik beskal kang..berbaloi beli beskal gitu..abe aidan nie..ade beskal asyik dok kayuh ngan kaki lah jgk wpun dah berbln2..orng ajar takmo ikut..huhuhu

    ReplyDelete
  12. hihihihi.. teringat pula anna zaman kanak2 anna..

    ReplyDelete
  13. haha...zaman kanak2..gitulah
    budak lelakikan... lasak2 lah mainan dia hehe

    ReplyDelete
  14. pasni pa'e nk buat aksi pacak lak..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..