Tuesday, 9 April 2013

:: Pa'e & Bola Lampu Ajaib ::

AssaLamualaikum
Masa jalan-jalan cari pasal last week (lama dah punya cerita) budak tumpis Pa'e minta belikan bola-bola berwarna ni hah! Bila dah beli, lupa semua. Sampai makan pun tak mahu. Asyik membelek bola tu. Bola putih bersih harga RM 3.90. Beli di Servay Hypermarket LD. Erm! suka sangat dia. Pantang kita pegang, siap cakap " jangan ambil bola abg Pa'e tu". Haha!.
Teka siapa saya? :)
Tenung jangan tak tenung nak oi:)
Hah! siap posing! 
Tapi kan masa babah beli, tak tengok betul-betul kartun dalam bola air tu. Adakah patut beli yang ada gambar Hello Kitty. Haha! kan lebih sesuai untuk budak perempuan. Masa 2 hero ni dok beli bola ni aku pula sibuk beli barang dapur. Tak dapatlah jadi penasihat. Hehe. Sabar jak lah! Jangan tak tahu, si budak tumpis siap tidur bawa bola ni sekali letak tepi bantal busyuk dia. Adui! anak ku:)
WasSaLam^_^

22 comments:

  1. hehehe
    anum pun pernah main lu
    hehe

    ReplyDelete
  2. boleh lantun tak atie bola tuh...

    hello kitty pun takper asalkan dia suka...

    ReplyDelete
  3. best bola ni sbb lantun2, siap ada cahaya... tp hello kitty? he3

    ReplyDelete
  4. yani dan yana pun suka bola macam tu...hehe

    ReplyDelete
  5. wahhh dragonball tu Pa'e. mana lagi 6 bijik? hehe..

    ReplyDelete
  6. Sayang Pa'e dgn bola ajaib dia...budak2 kalau ada maianan baru begitulah...taknak bg kita sentuh..siap bawa tido sekali...hehe..macam Qis juga...:-)

    ReplyDelete
  7. anak2 yan pun suka ngan bola tu...kalau malam saja tutup lampu sebab nak tengok cahaya dari bola tu...

    ReplyDelete
  8. suka nampakya pa'e dpt bola tuh...hello kitty pun hello kitty lah..janji dpt..heheh

    ReplyDelete
  9. bwk tdo..hihihi....sama je mcm ank saya...

    ReplyDelete
  10. Samalah dengan Shumi dan Shamzi....dapat bola ni dibawa ke hulu ke hilir....pastu dah boring ampai2 jak di mana2...

    ReplyDelete
  11. hello kitty pn xpela pa'e.. janji suke bola tu :)

    ReplyDelete
  12. Anak-anak kalau dapat mainan yg dia suka biasa kemana pun dia akan bawa atie. Termasuk bawa tidur sekali..

    ReplyDelete
  13. Budak2 dapat mainan memang suka sangatlah tu Atie hehe...walaupun bola cam tu... tapi ok gak tu berlampu ke Atie?

    ReplyDelete
  14. nama pun dah bola lampu ajaib hehe...

    ReplyDelete
  15. hehe..comel je..budak2 mmg suka bola..lagi2 lelaki kan..gambar hello kitty pn hello kitty la kan..hihihi

    ReplyDelete
  16. anduii bah..sayang betul bah dia bola ajaib tu hehe..
    nda apalah bah kan pa'e hello kitty pn nda kisah yg penting dpt main bola ajaib tu hehe

    ReplyDelete
  17. Sayang sungguh dia ngan bola tu yek,,

    ReplyDelete
  18. suk sgt la tu dengan bola ajaib siap bawak tido..aiman pun macam tu klu dpt mainan baru..tp kejap jer la..once dia dh boring dia campak merata mainan dia..mmg jenis tak reti nak sayang barang sendiri..baru2 je syg..:)

    ReplyDelete
  19. aliya pun suke bola ni...tapi kalau belon tu lagi pantang jupe terus nak...:)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..