Sunday, 10 March 2013

::5 Rules to be Happy Life::

AssaLamualaikum.
Hidup lah dengan GEMBIRA. Boleh stress tapi kena lah tahu cara menanganinya dan PERCAYA bahawa itu adalah UJIAN dari Allah S.W.T kerana DIA menyayangi kita.
Gambar :FB
Hidup tanpa masalah memang boleh membuat kita gembira. Tapi bila tiada masalah langsung, terasa hidup tak mencabar plak kan? hehe. Selalunya setiap masalah yang menimpa akan membuat kan kita lebih matang dalam hidup dan kita akan lebih relevan dalam membuat sebarang keputusan :)

*Hari minggu yang sunyi!
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. nice sharing..kne follow 5 rules ni bru lah heppi

    ReplyDelete
  2. betul tu..kalau nda ada masalah mcm nda siok jg kn..
    cuba mau positif selalu..tq Atie share ini

    ReplyDelete
  3. salam atie...betul tuh..bumi mana yg tidak ditimpa hujan kan..apapun kenalah pandai nak tekel mslh agar tak membebankan jiwa kan...

    ReplyDelete
  4. Bah mo positif selalulah ni kunun....tq share

    ReplyDelete
  5. Betul tu, setiap masalah dapat mematangkan kita....

    ReplyDelete
  6. masalah mnjadikan kita kuat.. :D

    ReplyDelete
  7. Kenapa sunyi, Pa'e mana? can merempit with his new bike what.

    ReplyDelete
  8. so true... kita yg pilih utk bahagia, kan?

    ReplyDelete
  9. betul tu kak . bella setuju sangat . yang penting , BE POSITIVE ! :D

    ReplyDelete
  10. Nice sharing..yang penting sentiasa positif..^^

    ReplyDelete
  11. Betul. Dengan ujian membuatkan kita lebih matang dan belajar dari kesilapan.

    ReplyDelete
  12. Betul Atie, kadang2 dengan adanya ujian tu yang membuatkan kita lebih dekat pada allah swt...

    ReplyDelete
  13. betulkan Atie... sangat suka dgn 5 tips tu Atie
    nama pun manusia, ujian memang tak boleh lari dari hidup kita, dengan ujian tulah yg mematangkan diri kita tapi ..... moga kita kuatkan Atie..

    ReplyDelete
  14. A gud tips. tak tahu pun selama ni. hehe..

    ReplyDelete
  15. mmg betul...5 faktor ni amat penting utk kita jadi gembira....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..