Tuesday, 12 March 2013

::Dialog Ibu & Pa'e part 5::

AssaLamualaikum.
Lagi perbualan sang Ibu dan c tumpis Pa'e.
Sedang sibuk pusing-pusing naik basikal dia..Pa'e datang kepada Ibu..

Pa'e : Ibu..Abg Pa'e sayang Ibu..
Ibu   : Betul kah sayang Ibu??
Pa'e : Betulll...
Ibu   : Babah, awak sayang tak??
Pa'e : Ndak payah lah sayang Babah.. Babah busyuk...
Ibu   : Haha...
(terus datang bagi kiss kat Ibu :)
Muka pun sama:)
Pa'e dan Babah amat rapat. Mungkin sebab Babah pernah jaga dia sepenuh masa (waktu babah belum kerja). Sampai kan aku rasa sedikit cemburu sebab sikit-sikit cari Babah bukan Ibu. Tapi bila dia dah makin besar, Pa'e dah mula rapat dengan aku. Bila nak tidur mesti cakap " Ibu dodoi lah abg Pa'e".. kalau tak pun mesti dia cakap "Ibu peluk lah abg Pa'e" :)
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. atie..pa'e dah sedia nak jadi abang tu..kerja keraslah sikit...hehehe..lariiiiii...

    ReplyDelete
  2. hahah..klakar pa'e nie..mmg betul kan..kalo anak rapat sgt ngan ayahnya kita leh jd jeles gak...tp skrang biar jerlah..tak larat nak melayan ngan berat badan..huhuh

    ReplyDelete
  3. Melting terus ibu, kami yg dengar pun cair dengan abg Pa'e ni. Untung JJ, eh. hehhee

    ReplyDelete
  4. Aku pun jeles klu anak2 tak mo ngan aku..hehe
    tp skg ni semua anak2 aku manja dgn uminya ni.... :-)

    ReplyDelete
  5. sweet nye... betul lah, kalau dah asyik2 babah.. mau tak jeles umi kan? hehe

    ReplyDelete
  6. itulah ayat2 selalu anak2 gunakan bila cakap pasal sayang mamanya kan...kesian abahnya......

    ReplyDelete
  7. Merajuk babah kalau dgr ;) syg dua2 ok... mmg jealous kalau anak nak dgn ayah / ibu je..

    ReplyDelete
  8. he3..slalu gak tanye kt ank2 mcm tu..jawapan diorg 50/50..pandai amik ati..dua2 dia syg..

    ReplyDelete
  9. sayang ibu ...
    jgn terlalu sayang pae sangat ..
    babahnya pun perlu disayangi sama ..

    ReplyDelete
  10. jgn layan abg pa'e jer..cik abg tu pun kena layan juga..hehehe...pa'e nak adik tu... :)

    ReplyDelete
  11. Sweetnya Pa'e ni...kalau Qis time daddy dia cuti baru mo manja2 dgn daddy...alasan mo ajak keluar... :-)

    ReplyDelete
  12. wahhhh dia bahasakan diri dia abang la. pandai sungguh Pa'e nie heeee dah la comel!!!!

    ReplyDelete
  13. pandai pa'e bahasakan diri abang...comel

    ReplyDelete
  14. hei Atie.... babah Pa'e ngan Tumpis tu samalah muka dia... betullah Atie.....sama hehe
    Walau camne pun anak mesti lekat ngan ibu dia... kalau lekat ngan babah satu bonus le...
    Oh...dah ajar Pa'e panggil abang eh.... ececeh berangan nak berdotter le tuu!huhu

    ReplyDelete
  15. comelnya c pa'e nih.. Hehe..

    ReplyDelete
  16. hehe comel dialog pae nie..abah busyuk ekk

    ReplyDelete
  17. babah buchuk ye pa'e....babah bucuk sbb carik rezeki utk pa'e...hihihihi... ^^

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..