Monday, 18 March 2013

::Office Tercinta::

AssaLamualaikum
Happy monday! Pernah terbaca entry Kiera' Sakura tentang suasana tempat kerja nya. Kesian juga kat dia. Suasana persekitaran kerja yang tidak seronok sebenarnya boleh mempengaruhi emosi dan kualiti kerja seseorang. Aku plak Alhamdulillah sepanjang 5 tahun bekerja di sini amat menyeronokkan. Mengharungi suka duka di alam pekerjaan. Oleh sebab aku bekerja di sini lah aku menjadi pemastautin daerah Lahad Datu ini. Membawa diri dari bumi kelahiran Tawau, Sabah. Kalau ikut memang lebih suka tempat sendiri kan, tapi apa boleh buat rezeki kami Allah tetapkan di sini. Saja nak kongsi dengan kawan-kawan suasana office tercinta dan rakan-rakan sepejabat:
Kami satu unit hanya ada 18 orang. Dua orang pegawai dan penolong pegawai. Boleh dikatakan hubungan antara kami sangat erat. Saling memahami antara satu sama lain dan konsep 'team work' tu memang kami praktikkan. Tak timbul sebarang isu. Kami juga selalu habiskan masa bersama dan saling mengunjungi antara satu sama lain. Tiada jurang antara kami. Aku plak, boleh di katakan salah seorang senior juga (antara pekerja paling lama dan juga antara paling tua..hehe). so, adik-adik office memang menghormati. Itu lah yang membuat kan office kami sentiasa ceria, penuh dengan gurau senda. Happy working! :)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. As salam... Bestnya.... dpt kwn2 yg sekepala.. :)

    ReplyDelete
  2. Happy monday~selamat bekerje ye..

    ReplyDelete
  3. Atie.. kerja F jugak ker? Singlematic Conglomerate tu vendor kah?? kompeni kaya tuuu..
    hahaha..

    ReplyDelete
  4. Seronoknya kalau masing-masin bekerjasama tak de masalahkan Atie... kalau gi keje tapi tak seronok pun tak best jugakkan Atie....

    ReplyDelete
  5. puas tilik muke opismate akak.. kot la ade yg kenal.. tp xdek pon.. heheh.. kawan2 best, keje pn best la kak :)

    ReplyDelete
  6. yang penting saling hormat menghormati...itulah yang menjadikan suasana kerja seronok dan harmoni...

    atie..jadi kakak kat tempat kerja mesti jadi tempat rujukan..betul tak..

    ReplyDelete
  7. kat ofis saya pun tak ramai..memang seronok ..apa lagi gap umur tak jauh..tapi tergigit lidah tu biasala kan hahaha

    ReplyDelete
  8. best dapat ofismate yg sekepala ni, lagipon nak bekerja ni insyaalah sampai pencen kan? jadi baik baiklah semuanya ye ..kalau dapat yg jenis irihati, suke buat fitnah, ermm makan hati je laaaa mak nak ..

    ReplyDelete
  9. Memang seronok bila dapat kawan sekerja yang sekepala...buat kerja pun happy jer.. :)

    ReplyDelete
  10. akak keje mana ni asyik bergambau secara skema je?keje kedai gambau ea?hahaha :D ye ye kalau keje je pon stress gak kan?

    ReplyDelete
  11. mmg seronok kalu dapt kawan2 office yg baik & satu kepala ni

    ReplyDelete
  12. mmg best bekerja kalau environment dan staff yang best...

    ReplyDelete
  13. bagusla kalau tempat kerja menyeronokkan . bayangkan kalau suasana tempat kerja tu tak best , dah la bertahun2 kita kena duduk situ . haih boleh gila jadinya !

    ReplyDelete
  14. kata org ..
    bersatu teguh ..
    bulat air kerana pembentung ..
    bulat manusia kerana mufakat ..

    apapun ..
    hepi working ..

    ReplyDelete
  15. seronok bila kerja dipersekitaran yg best n opismate yg semuanya boleh ngam..sy kt tmpt kerja lama dulu oklah juga..tmpt baru ni mula2 dtg pening jugak tgok org itu masam muka dengan org ini..tp sy malas amik port..klu bley kita nak baik dengan semua org kan..

    ReplyDelete
  16. Siok saja keja bila semua '1 kepala' kan...hehe

    ReplyDelete
  17. Happy working. Office environment mmg pengaruh yg besar in our productivity. cehh skema ayat. Mana boleh buat kerja kalau hati tatak sinang.

    ReplyDelete
  18. Nisah sangat setuju, environment office sgt mempengaruhi emosi ketika bekerja.
    *nisah ade pengalaman seronok n tak. dua-dua dijadikan sebg kenangan & mematangkan diri..

    ReplyDelete
  19. mesti happy je kan kalau keja dlm suasana yg best & orang2 yg best. bertuah akak.

    ReplyDelete
  20. salam atie..best kan kalao dpt ofis mate yg blh klick ...takderlah nak sakit2 kepala jeles2..dengki2....:)

    ReplyDelete
  21. salam..
    betul apa yang dikata..
    kalo suasana x best mmg kita pon akan ikut jd x best..
    hhihihihih

    ReplyDelete
  22. bila masing tahu memainkan peranan masing2 dan saling bekerjasama, suasana kerja pasti seronok...tiap2 hari rasa nak kerja kan;)

    ReplyDelete
  23. kalau environment ok...mesti siok g keje...

    ReplyDelete
  24. bestnya suasana ker macam tuh..semangat nak pergi kerja kan..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..