19 Mar 2013

:: Sifat Positif & Negatif pada Anak::

AssaLamualaikum
Jangan pernah bosan untuk belajar ilmu ke ibubapaan. Sentiasa belajar dari masa ke semasa untuk mempertingkat kan ilmu di dada (ceh! :).
sumber: FB
Orang kata didikan bermula dari rumah. Sangat bangga bila ada ibu ibu yang berjaya mendidik anak-anak mereka. Mereka yang selalu ku jadikan inspirasi. Semoga Allah S.W.T membantu kita dalam mendidik anak-anak yang berjaya dunia dan akhirat. Amin! 
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. Salam atie...sehat ker? memang susah utk mendidik anak kan..terutamnya bila pertama kali..kena byk tambah ilmu didada & kesabaranlah ka...

    ReplyDelete
  2. panduan utk masa depan. ;)

    happy working kak.

    ReplyDelete
  3. mencabar nak mendidik anak2 zaman skrng ni..

    ReplyDelete
  4. Thanx for sharing Atiey...panduan kita sbg ibubapa dalam mendidik anak2...

    ReplyDelete
  5. kak zu pun selalu tiru orang orang yang berjaya cara diorang didik anak anak..

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni pun aida ade masalah dalam mendidik anak2 ni..haih la..dah jadi confuse dangat bile ank memberontak..anyway info ni sangat berguna utk aida n hubs..thanks atie..kena praktik kan ni..

    ReplyDelete
  7. sama2 kita muhasabah diri dan menjdi ibubapa cemerlang

    ReplyDelete
  8. OKje sedang menimba ilmu di sinilah Atie... kat blog Atie ni hehe

    ReplyDelete
  9. Panduan yang baik ni....berusaha untuk jadi umi yang terbaik...tq atiey

    ReplyDelete
  10. benda ni lah yg paling saya takutkan sekali..hopefully x lalai or leka dlm mendidik anak2 kita..

    ReplyDelete
  11. betul tu... yang penting kena banyak bersabar dengan anak2...

    ReplyDelete
  12. setuju. dari apa yg selalu saya perhatikan. anak2 yg bermasalah nie sebenarnya dia 'bermasalah' dengan parents kat rumah awalnya. tapi bukan semua la. kadang kita xprasan pun pasal hal yg remeh temeh tue mampu mempengaruhi kn

    ReplyDelete
  13. terima kasih atie... tuler akak kalau anak buat salah check diri sendiri dulu... memang sikit sebanyak ada kesalahan kita ... malu tau....

    ReplyDelete
  14. semoga kite sama2 berjaya mendidik anak2 kite:)
    esok PC ade kursus keibubapaan kat spital;)

    ReplyDelete
  15. Nak balancekan tu yang paling payah. We are learning everyday with them.

    ReplyDelete
  16. Bgus panduan tu atie...i like...
    Moga menjadi panduan kite semua...

    ReplyDelete
  17. semoga kita menjadi ibu bapa yg cemerlang....

    ReplyDelete
  18. mmg betul..didikan bermula dr rumah..tp bila anak dh beso mmg kena pantau gak.takut pengaruh luar kan..skang ni macam2 hal,klu tak amik tau hal anak mmg boleh rosak akhlaknya

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..