16 Mar 2013

::Amaran Fenomena Air Merah #RedTide::

AssaLamualaikum
Ingatkan dah berakhir fenomena Laut Merah ni. Rupanya amaran Fenomena Air Merah #RedTide masih berkuatkuasa sepanjang Pantai Tuaran ke Sipitang, Sabah. Erm! nampak nya kena 'puasa' lagi lah dari makan seafood. Sabar jak lah! Teringin sebenarnya nak makan kerang. Hehe. Baik tak makan kalau nanti nya boleh membahayakan nyawa. Walau pun kami berada di Lahad Datu, tapi lebih baik berjaga-jaga.
Kredit: SINI 
Korang kemana hari ini? Nampak nya kami di rumah sahaja hari ini. Layan anak bujang ni lah jawab nya. Rempit basikal & layan kartun Ultraman. Haha! Happy Weekend you all! 
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. atie..tak pe sabar..untuk kebaikan..

    ReplyDelete
  2. sabar sabar ..puasa dari makan seafood, alahai tak tertahan rasanya ..

    ReplyDelete
  3. Betul tu Atie, better "puasa" dari ambik risiko.

    ReplyDelete
  4. harap2 masalah ini cepat berakhir..
    demi kebaikan lebih baik bersabar atie..

    ReplyDelete
  5. sabar jer atie, puasa kejap ajer tu.. banyak lagi makanan lain yg sedap2 kat Lahad datu tu :)

    ReplyDelete
  6. bahaya lah. kena berhati2.

    ReplyDelete
  7. Ishh risaunya nak beli seafood kat pasar gadong. Kat situ byk seafood dr sabah.

    ReplyDelete
  8. bersabar je buat sementara...berhati2 bahaya tu..

    ReplyDelete
  9. Bahaya jugak tu..kena 'puasa' dulu dari makan seafood ni dari membahayakan kesihatankan...

    Selamat berhujung minggu Atiey...^^

    ReplyDelete
  10. elakkan dari memakan seafood. bahaya tu.

    ReplyDelete
  11. betul tu atie..lebih baik 'berpuasa' jap dari makan seafood nie...untuk keselamatan kann..ila pun weekend baru2 nie just duk rumah jer..adikk sakit mata n papa pulak demam....

    ReplyDelete
  12. bahanya nya kak . takpe , tahan kejap je perasaan tu demi kesihatan kita ^^

    ReplyDelete
  13. oit? dah balik semula fenomena ni... baik-baik Atie.... jangan gatai-gatai nak teringin nak makan seafood!hehe

    ReplyDelete
  14. Alamak...baru terniat mo beli ikan....'puasa' lagilah konon ni...

    ReplyDelete
  15. puasa semntra utk kebaikan takpelah..nak makan kerang dtg rumah,nti soh en suami bawak balik.haha

    ReplyDelete
  16. ade jgk kat sana yer ..kena berpantanglah kejap gitu kan atie...

    ReplyDelete
  17. tak per..banyak lagi makanan lain..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..