Sunday, 17 March 2013

:: Wanita dan Shopping::

AssaLamualaikum
Happy Weekend semua! Ada sesiapa yang pergi shopping hari ini? Terapi terbaik buat wanita adalah shopping. Haha.. siapa yang setuju? ada terbaca di mana ntah ayat ni..lupa dah! Kalau tak shopping, 'window shopping' pun jadi lah kan? Tapi sebenarnya bila pergi shopping ada juga beberapa masalah yang kita hadapi. Contoh macam di bawah ni:
sumber : FB
Erm! Aku suka juga shopping. Tapi tak keterlaluan lah. Selalu nya beli apa yang perlu sahaja. Sebelum pergi shopping, dah senaraikan siap-siap benda yang nak dibeli. Ada juga sesekali melencong, lain yang ditulis, lain yang dibeli. Haha! Macam barang dapur plak, selalu nya akan beli sebulan sekali manakala barang basah beli seminggu sekali (babah yang beli). Bab baju pula, memang jarang beli. kalau beli selalu nya 3 atau 4 bulan sekali. Tapi sekali beli memang akan beli 2 atau 3 pasang sekali tak campur tudung lagi. Hehe. Jarang beli on9, takut size tak ngam. Korang shopping baju macam mana?

*Teringat UmmuAidan yang tengah shopping2 di Bumi Fiji:)
*MAMA JJ pun dok cerita shopping untuk Jelita :)
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. shopping yer :) .. kalau g shopping berhati2 ngan penyeluk saku yer ..

    ReplyDelete
  2. ngumpat ummu yer atie..hehe...ummu shopping main list kat kepala jer..heheh..utamanya utk anak2 dl..kemudian utk makanan yg kempunan, kemudian br utk diri..yg laki nyer..dia cerewet, sendiri urus...hehehe

    ReplyDelete
  3. assalam atie..memang betul tu..kalau dapat window shopping pun..hilang tensen

    ReplyDelete
  4. Hahaha comel nyer the cartoon, but shopping is always awesome tak kira tempat dan waktu haha

    Xoxo,
    Farah ♥

    ReplyDelete
  5. saya kalo pegi shopping memang wajib kena beli something.
    at least baju t-shirt..hehe

    ReplyDelete
  6. orang perempuan memang suka shopping ni...window shopping pun boleh lah asalkan shopping. hehe. saya suka....beli time sale la selalunya....cuma masalah pun macam dalam gambar atas tu, kat patung ok kat kita tak sangat....saiz xdelah.. apalah. macam2. nak shopping ni kena sabar.... :D

    ReplyDelete
  7. cik Que pn suka bershopping ni..selalu kalo cik Que shopping beli bju mmg selalu je rambang mata nk beli yg mane..hahaha..mmg berjam la lamenye sb belek2 yg mane nk beli..hahaha..last2 tak jadi beli..pastu sambung keesokan hari utk belek yg mane ptt dibeli..hahahaha..=D

    ReplyDelete
  8. sy pun jarang shopping...setahun sekali kot shopping baju...huhu

    ReplyDelete
  9. bella kalau sebelum shopping , mmg tak buat list . hahaha . main beliiii aje . last2 lari keluar mall bila dah kering :P

    ReplyDelete
  10. cikgu pun selalu macam tu, lain yg ditulis, lain yg dibeli, kadang2 tu dah tulis 5 barang jer nak beli, tapi bila nak bayar tetiba troli penuh dengan barang. camno tu? heheheh

    ReplyDelete
  11. memang selalu berlaku la masalah2 tu. hehe..

    ReplyDelete
  12. Hehehe I suka shopping untuk Jelita, memang terapi tengok baju comel2. Kalau untuk diri sendiri, lagi tension sebenarnya, masalah2 saya telah diilustrasikan di atas tu hahaha.

    ReplyDelete
  13. Perempuan dengan shopping memang tak dapat dipisahkan...skrg ni suka shopping baju anak...baju budak² kan comel²..rambang mata jer tengok.. :)

    ReplyDelete
  14. hihihihih...sama la ngan anna... anna pon jarang2 bli baju..gambar yang kat atas 2 memang kena ngan anna...huhuhu

    ReplyDelete
  15. mana ada org pompuan tak suka shoppingkan ....OKje pun suka jugak cuma sejak dah tak keje ni.... nafsu bershopping dah tersekat haha

    ReplyDelete
  16. suka shopping..tp..yang x bestnyer xde wit sendiri..maklum la surirumah..ngee..

    ReplyDelete
  17. suka jugaklah shopping sesekali hehehe

    ReplyDelete
  18. saya pun suka pi bershopping... bukan membeli pun... window shopping je... dok rumah je bosan juga.. sekali sekala kena keluar, ambil angin di luar...heheh

    ReplyDelete
  19. Jarang mo pegi window shopping sbb klu shopping mesti yg terus beli....pastu balik...hehe

    ReplyDelete
  20. zaman anak dara mmg gila shopping.dh kawen ni mmg utamakan anak je...

    macam sy jarang juga shopping baju2 ni.setahun dua kali je kot utk baju raya aiman n en suami..skang ni mmg selalunya klu raya pun sy beli on9 je.sng tak payah carik tukang jahit..nasib baiklah saiz sy ngam je klu beli ready made.malas nk beli kt luar sbb malas nak pusing shopping complex,lgpun en suami jenis yg tak membantu bila shopping..klu tunjuk kedia semuanya ok..klu shopping ajak adk perempuan oklah kan..pmpuan sama pmpuan baru ngam bab shopping..bila dh ada anak kecik nti lglah ssh kot nak jalan lama2 kt mall...rembat on9 jer la..:)

    barang basah mmg tak shopping sbb en suami jual ikan,jadinya setiap hari makan ikan fresh..barang dapur klu habis baru beli.skang mmg dh jarang pergi tesco ke apa sbb nk elakkan pembaziran.bila dikira2 sebulan beratus2 duit melabur kesitu..klu tak pergi mmg selamat duit..hiks

    bab shopping pnjg betul komen.haha..

    ReplyDelete
  21. haishhhh Shopping or Window Shopping..
    memang terapi sesangat..
    tak dapat nak beli, dpt pegang2, intai2 pun jadilah..

    Nisah kalo beli, ade jgk beli onLine, itupun kalau tudung je lah kan..
    kalao baju prefer beli sndiri kat kedai @ mall, bila part baju ni Nisah cerewet sket..
    yg x pernah beli onLine cume handbeg & purse, yg ni pun nisah cerewet.. lg pun stok handbeg selalu ade kat mall je ...

    kalao kate tempoh pembelian tu, tak sure sgt, kadang2 setiap bulan, kadang 2 bulan sekali, lg satu, nisah tak berapa gemar beli mengikut trend. sbb sikap nisah tak suke nak tgk org pakai menda yg sama dgn nisah. kalo beli pun, sehelai 2 je, jgn tak rasa kata org.. hehehe

    ReplyDelete
  22. noe tak suka shopping...kalau betul2 nak beli baju atau beli2 barang2 lain...baru pegi...setakat window shopping ke..mmg tak la..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..