25 Mar 2013

::PANTANG LARANG Dalam Hubungan Suami Isteri ::

AsSaLamualaikum
Siapa suka tengok rancangan 'Kalau sudah Jodoh'? Rancangan yang dihos kan oleh Ustaz Kazim Elias. Aku selalu juga tengok rancangan ni. Gaya penyampaian Ustaz Kazim memang mudah difahami. Di selang seli dengan nada gurauan. Memang menarik sampai membuatkan kita tertawa. Banyak yang boleh kita pelajari bila menonton rancangan ini terutama bagi pasangan yang sudah berumah tangga. Bagi yang belum berkhawin tu boleh juga tengok, buat tambah ilmu di dada sebelum melayari bahtera rumahtangga (ayat skema).
Sumber : FB 
Jom Ibu-ibu, bapa-bapa (macam lagu dangdut plak..haha) kita pakat-pakat tengok rancangan ini. Sambil hilangkan bosan boleh menambah ilmu didada. Maklum setiap hari adalah hari untuk kita belajar. Semoga rumahtangga yang dibina kekal hingga ke syurga. Amin! :)
WasSaLam^_^

22 comments:

  1. Ada juga tgk rancangan ni..best..
    AMIN..moga rumahtangga yg dibina berkekalan hingga ke Jannah...~

    ReplyDelete
  2. yan memang tak pernah lepaskan peluang menonton rancangan nie....suka sangat he heee....

    ReplyDelete
  3. Takdapek den nak tengok rancangan nie..huhuhu..apapun nasehat ustaz nie mmg bernas2 kan atie...semoga kita kawen nie sumur idup..inshaallah

    ReplyDelete
  4. selalu juga tengok ceramah ni kat TV, lawakkk..mesti akan ingat sampai bila2 kan..
    hehehehe...cool ja ustaz Kazim ni..dia ada tulis buku tauu..best gak buku diaa..

    ReplyDelete
  5. kat channel mn ye rancangan ni? best2 info ni...suke baca bab rumahtangga ni...hehehe;)

    ReplyDelete
  6. Suka tgk rancangan ustaz kazim nie, memang best sgt :)

    ReplyDelete
  7. Seronok menonton Kalaulah jodoh...tq share!

    ReplyDelete
  8. Atie, saya ada tag untuk segmen
    http://bellaisyqeef.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
  9. panduan utk masa depan. hehe..

    ReplyDelete
  10. ustaz kazim elias best ...tak selalu tengok, tapi isi ceramah dia mmg best, macam ade kene mengena je :)

    ReplyDelete
  11. Nisah follow rancangan ni kak..
    tapi biasanya nisah tgk yg ulang siar punye..

    memang dari dulu nisah suke UKE ni, macam UAI juga .
    mesej tersampai . terus ke dalam hati . (^_~)

    ReplyDelete
  12. Nak ceramah takleh skema2 sangat, orang boring hihihi. Ustaz ni I tak pernah tengok lagi, UAI selalu la tengok online :D

    ReplyDelete
  13. Saya suka rancangan Kalau Dah Jodoh ni... mmg bagus utk pasangan suami isteri tonton...

    ReplyDelete
  14. saya peminat ustaz kazim no1..haha

    ReplyDelete
  15. best giler UKE ni...kelakar tapi penuh bermanfaat kan....

    ReplyDelete
  16. org xpernah tgk lg rancangan ni.. juz record je sirinye. insyaallah de masa, aizu tgk.. tp mmg nmpk menarik :)

    ReplyDelete
  17. memang pun ...best jugak tengok ustaz kazim bagi nasihat ni hehe...

    ReplyDelete
  18. kritikan pedas tu kdg2x ayut gan tunang slalu jer...nnt kawen kena krg kan kot..hihihi.tau rancangan ni..tp takde astro tak mampu nk tgk yer..hihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..