9 Mar 2013

:: 8 Application for Health ::

AssaLamualaikum.
Bila tengok gambar di bawah baru sedar yang bukan saja gadjet-gadjet canggih yang perlu aplikasi-aplikasi canggih tapi badan kita pun sama. Kalau untuk gadjet semua kita ambil tahu, segala macam  perisian seperti Android kalau boleh nak diguna. Tapi pernah kah kita terfikir yang badan kita juga memerlukan itu semua. Bukan lah nak kata badan kita perlu Android bagai..haha! Cuba lihat gambar di bawah dan fikir kan.
sumber : FB
Moga dapat memberi inpirasi pada kita agar lebih menjaga kesihatan demi kebaikan dan kesejahteraan hidup kita (ayat skema). Sharing is caring :)

*Kalian buat apa hari ini? kami di rumah sahaja sebab Babah kerja! Melayan karenah budak tumpis tengok cerita "Ultraman & Geng bas sekolah plak".*
WasSaLam^_^

13 comments:

  1. nice...sharing is caring

    kak zu hari ni ada kenduri siang dan malam..perghhh betul betul gantung periuk hari nih..

    ReplyDelete
  2. bagusnya application2 tuh utk body kite kan tie...

    dok umah nie..budak tumpis fiji ngamuk ngan merajuk sbb tak bg tgk citer dinosaur..(pdhal tiap2 hari tgk, ari nie dah dkt 3 round)..tak puas2 jgk..huhuhu

    ReplyDelete
  3. bagus;ah klu semua aplikasi ni ada dalam badan kita

    ReplyDelete
  4. Skrg nak beli brg mesti tgk nutrition facts :) makin berumur makin kena jaga pemakanan sbb byk yg dah menurun.

    ReplyDelete
  5. tula kite...bab kesihatan kdg2 tak di ambil berat...

    ReplyDelete
  6. i-like this. hehehe and i-try pelan2 buat sumer di atas. Today tak kemana pun, sejuk again, malas la nak keluar.

    ReplyDelete
  7. nice info.. good sharing kak. ;)

    ReplyDelete
  8. xpernh taw bnda ni,bile tgk entry ni,baru tahu..huhu thnk..nice sharing.:)

    ReplyDelete
  9. Tapikan Atie....okje bukan jenis yg suka godeh godeh hp...pakai basic je hehe
    Mmg betul pun kena titik beratkan kesihatan kita ni...bukan ke begitu beharga....diri sendiri jugakkan...

    ReplyDelete
  10. mau cuba la ni kasi kurang duduk2 hehe..

    ReplyDelete
  11. Ya...sharing is caring...bole jd panduan ni..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..