20 Mar 2013

:: Budak Kacamata ::

AssaLamualaikum
Tengok ni hah! budak pakai kaca mata terbalik. Kita nak betulkan dia tak bagi. Bila kita pakai kaca mata, dia pun sibuk nak pakai. Dia punya dah dipatahkan. Jadi sekarang dok sibuk nak pakai Ibu punya tiap kali kami keluar. Ibu pun terpaksa mengalah. 
Ikut gaya Babah lah ni, tiap kali drive kena pakai kaca mata. Basuh kereta kat luar rumah pun pakai kaca mata. Silau kata nya. Baru-baru ni dok pujuk-pujuk Ibu nak beli kaca mata baru. Erm! nak beli pun, bukan nya murah. Hehe. Kalau hati Ibu baik, boleh lah beli. Hihi (jahat tak?). 
WaSSaLam^_^

19 comments:

  1. alah ibu..belikan la satu utk hero tu..sian dia..hehhee

    ReplyDelete
  2. hehehe..ade kan yg murah plastik tuh kan tie..budak2 main kejap patahkan..abg aidan pun g2 ..skrang dah tak beli dah utk dia...:)

    ReplyDelete
  3. Tapi budak2 mmg suka pakai terbaliklah Atie...anak2 okje dulu pun cam tu....hehe
    Atie...bagi je pinjam spek Atie tu kat Kuling haha

    ReplyDelete
  4. hensemnya pa'e wpun pakai spek terbalik. hikhik..

    ReplyDelete
  5. hahaha cuci kereta pun berkaca mata, ok la tu, kalau pakai goggle untuk swimming tu lagi nahas.

    ReplyDelete
  6. hihihihi kelakar pulak baca... (^_^)

    ReplyDelete
  7. hehe..basuh keta pun mo pakai spek ya Pa'e..macam Qis lah kalau dalam keta bapa nya pakai dia pun nak pakai jugak..:)

    ReplyDelete
  8. tang cermin terbalik tu yg buat lawak ..

    ReplyDelete
  9. tu betul ke terbalik dia pakai tu??hahaha

    ReplyDelete
  10. Kalau bebudak buat nampak comel aje kan, cer tengok orang tua buat camtu. Haru biru... Hehehe... Tak pe Pa'e, terbalik pun tetap hensem.

    ReplyDelete
  11. hamboi... suka dia pakai spek tu

    ReplyDelete
  12. comel dia pakai kaca mata.en suami pun dok sibuk nak beli speck baru..mata beliau mmg ada alergic sejak kecik..

    ReplyDelete
  13. Budak2 klu pakai spek terbalik ke apa still comel bah

    ReplyDelete
  14. amboi besaq spek dia..bergaya lah pa'e

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..