Saturday, 14 December 2013

:: Cerita suka-suka @ Berkelah Di Taman Bukit Tawau...

ASSALAMUALAIKUM
Republish entry! Pernah publish masa tahun 2011 dulu. Punya lama kan. Saja nak imbas kembali sebab nak cerita tentang "Taman Bukit Tawau" atau lebih dikenali sebagai "Table" bagi kami penduduk Tawau. Masa ni ada opis mate yang datang dari Lahad Datu, jadinya kami menjadi pemandu pelancong pada mereka. Plan punya plan akhirnya kami menuju ke Table ni. Lagipun mereka belum pernah ke sini. Untuk mandi-manda lah katakan. Hehe.
Pa'e menunjuk kan gigi nya.  Masa ni Pae berumur 1 tahun 8 bulan.
Bergambar dengan anak buah. Serius muka tu:)
seronoknya Pa'e mandi. Sampai tak mau naik tau:)
Seronok rendam2 kaki. dengan baba:)
Seronok tengok Pae mandi. Sukanya dia. 1st time bawa dia mandi-mandi masa ni. Huhu..sejuk...sejuk...dia cakap, tapi tak mau naik atas. Haha! Nak berendam katanya. Memang seronok lah masa ni walaupun Pa'e kecil lagi. Agak nya kalau bawa sekarang ni mesti sakan dia mandi kan? dah pandai. Geng plak dengan babah. Sukalah dia.
Happy Weekend you all! kemana hari ini & esok? :)
*Kami dalam perjalanan balik ke Tawau lagi, ada jemputan kenduri khawin anak jiran* 
WasSaLam^_^

10 comments:

  1. Wahh seronok nmpaknya Pa'e ! ^__^

    Hm.. tak sure jgk ke mana.
    Pergi beli barangan sekolah lah kot.. hehee

    ReplyDelete
  2. seronoknya bermandi manda....niesa berehat di rumah jak kak..hehe..apa2 pn semoga selamat sampai tawau kak.. :)

    ReplyDelete
  3. hari ni tak ke mana.
    duk kat rumah je.
    hujan tiap-tiap hari..huhu

    ReplyDelete
  4. salam atie..happy weekand..
    bestkan atie mandi air terjun sejuk sesangat..sampai meresap ke tulang kan !..
    rasenya hari ni tak pi mana2..maybe esok kot nak pi bawak anak2 pi belanja barang sekolah :)

    ReplyDelete
  5. Seronoknya mandi manda. . Tak sejuk dia yer.. Hehehehe..
    Budak2 mmg suka berendam lama2.. Lepas tu pakat letih main air.. Tertido belaka.

    ReplyDelete
  6. seronoknya mandi... suka tengok gelagat anak2 kecil main air.

    ReplyDelete
  7. hv a nice weekend atie...bessnya mandi kat sungai tu...noe dh lama x pergi mandi sungai...time2 skang ni hujan...mmg x sesuai la nk pergi...

    ReplyDelete
  8. Kenapa dipanggil " table" agaknya atie. Mesti ada ceritanya.. Heee

    ReplyDelete
  9. Lma x mndi sg..zmn2 muda2 dulu sllu g mndi mnda..:)

    ReplyDelete
  10. Macam air terjun yeh Atie...sure sejuk air tukan....yelah air dari atas gunung...Tak de pacat ke?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..