Monday, 30 December 2013

:: Kek Coklat Kukus Huru-Hara...

AssaLamualaikum
Aktiviti last week. Haha! Tajuk pun sudah boleh ketawa. Huru-hara sebab teringin sangat nak makan kek coklat di tengah malam buta. Dok asyik tengok TV, terlintas di kepala kek coklat. Pastu dok teringat juga kek coklat moist yang Kak Izan selalu buat untuk Mia. Itu yang gagahkan diri baking di tengah malam. Haha! Tak silap aku start baking jam 11.50pm dan siap dalam 12.30am. Tunggu sejuk dan terus ngap! haha.
Rupa bukan ukuran. Haha!
Tapi kan Pa'e sebenarnya tak suka sangat dengan kek coklat. 
Mula jak dia semangat, siap tanya " Ibu mana lilin? abg Pa'e nak tiup lilin harijadi"
Haha! Asal ada kek ingat  harijadi dia. Suka sangat nak tiup lilin. 
Bulan Februari tahun depan kita tiup lilin ya nak! :)
Opps! untuk resepi aku ikut resepi Kak Izan di SINI
WasSaLam^_^

28 comments:

  1. Ada masa boleh try nanti kek coklat ni. Hehe...

    ReplyDelete
  2. semangat tu atie dah lewat malam pon dok baking..
    kalo mood selalu camtu kan best...kenyang pa'e ngan babah..hahahaa

    ReplyDelete
  3. dah lama x membuat kek..sejak oven rosak..nmpk cantik kek tu

    ReplyDelete
  4. pernah buat sekali je hehehe..

    ReplyDelete
  5. Rupa bukan ukuran..yang penting rasanya sedap..nyum2..^^

    ReplyDelete
  6. Rajinnya Atie....buat cake memalam......kalau OKje malas tu...
    Wah Kuling sure suka sebab bau Vanila atas katil haha

    ReplyDelete
  7. kek tengah malam ne kak atie...semangat juga kak atie membaking....hahahhaa....
    apa-apa pun...nampak mengiurkan bahhh...

    ReplyDelete
  8. saya kalau dah pukul 10 ke atas memang tak la nak baking..mood dh tukar ke mood utk tido..hihi

    ReplyDelete
  9. wah! ni confirm teringin makan sgt ni... and bab tiup lilin tu, sama le dgn anak-anak aida ~ asal kek je, mesti nak ada lilin ha ha ha...
    aida kalau tgh mlm tak boleh tido ke apa ke, akan berkemas. memasak? tak kot... malas ha ha ha...

    ReplyDelete
  10. memang my fav ni kak!lom terbuat2 pon lagi..aduhaiii...huhu

    ReplyDelete
  11. memang my fav ni kak!....lom tbuat2 lagi...huhu...sabo ja la..mo cari pengukus d kedai dulu... =D

    ReplyDelete
  12. hahaha..lewat malam baking coklat kak Atie, boleh tahan la kak! :P ,my fav jugak nih.. kalau sy makan sorang pun boleh habis..miahahaha :D

    ReplyDelete
  13. rajinnya atie bakar kek kul 11 malam tuh...kalau ummu mmg tak sanggup tunggu..abe pa'e tak minat kek coklat yer..mungkin kalau ciskek suka kot...
    yg bestnyer kek kukus nie tak akan jd terbakar kan wpun lama maner pun kukus...:)

    ReplyDelete
  14. hehe mood rajin singgah kol 11pm kat atie ea,sebab tu membaking tetengah malam :)
    untung pa,e ngan babah dapat makan kek cekelet memalam dek kerajinan mama dia hehe :D

    ReplyDelete
  15. dah lama tak buat . waaa sedap tuh !

    ReplyDelete
  16. Sedapnya.... coklat yg meleleh tu Atie... rajinya atie tengah malam pun jadi membaking tu :)

    ReplyDelete
  17. Dua kali ja Dayah buat , lepas tu x buat dah . Tak menjadi la kak . Takut tak jadi lagi . hahaha . Beli ja lah

    ReplyDelete
  18. suka2.. baru je buart masa besday syukrii. hehe

    ReplyDelete
  19. mcm sedap je atie..nak cuba la nnti..

    ReplyDelete
  20. tak huru hara pun kak.. nampak sedap je tu.. huhuhu.. kalo tak takdela siap terus ngap kan.. :)

    ReplyDelete
  21. Mak ai! Tgh mlm buat kek sis?kalau niesa mmg xlarat la..haha..kek coklat meleleh...nama baru..hihi

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Huru hara sedap takpe kak..jnji licin ni..hehe

    ReplyDelete
  24. Hehe..layankan aje dia nak tiup lilin tu Atie..budak2 kan..heheee..tapi nampaknya percubaan Atie berjaya!seronoknya dah pandai Baking..aida tak reti tau!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..