Sunday, 8 December 2013

::Di Bumi Peladang @ Rindu Mak...

AssaLamualaikum
Erm! N3 auto publish. Sebab sekarang berada di rumah nenda Pa'e. Pa'e balik jumpa nenek, sebab nenek dah rindu dengan cucu dia ni. Kesian plak bila telefon, nenek cakap rindu dengan cucu. 
Tak sampai hati. So, awal-awal dah apply cuti hingga Isnin. Nak cuti! dan balik Tawau. 
Best! boleh makan puas-puas. Mak kalau masak memang sedap kan? haha! (mak plak yang kena masak. Ko pula buat apa atie oi??) Kihikih. 
Sebab dah lama tak makan masakan mak, so bila balik ni nak lah menempek kat mak. Haha!
Happy Weekend You all. Cuti-cuti dimana?
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. selamat bercuti dan selamat menjamu selera dgn masakan mak yg pasti super sedap

    ReplyDelete
  2. Selamat bercuti kak atie...Hati2 dalam perjalanan...
    Cik tak kemana2...famly ada ajak pegi kundasang...tapiiiiiiiii husb xda cuti bah :(

    ReplyDelete
  3. slmt bercuti
    jumpa mak memang saat ditunggu kan he hee
    kalu dkt mak menempek lah apalagi

    ReplyDelete
  4. wahh balik ea atie !..samat bercuti n selamt menikmati masakkan ibunda :)
    akak cuti2 kat umah je lahhh kot :(

    ReplyDelete
  5. Slmat bercuti atie...air tgn mak mn bole lupa...rindu sentiasa

    ReplyDelete
  6. masakan mak masakan paling sedap didunia..selamat bercuti balik kmpg..:)

    ReplyDelete
  7. salam kak Atie, selamat bercuti.. walaupun dah bergelar ibu, apa salahnya nak bermanja dgn ibu sendiri kan. .hehe ^___^

    ReplyDelete
  8. bulan ni saya banyak kali travel tapi asyik ulang tempat yang sama ke. nnt ada masa nak blog lah pasal travel kali ni.

    ReplyDelete
  9. selmat balik ke kampung atie..mesti hilang rindu nenda pa'e..kak zu dah hilang keistimewaan yang satu tu bila balik kampung sebb mak kzu dah uzur nak masak pun dan tak larat..jadi masak memasak semuanya kak zu yang kena buat..

    ReplyDelete
  10. Samalah atiey...kalau sudah balik kg mesti malas masak sebab mo makan makanan mak...hehe

    ReplyDelete
  11. huhuhu..dah hampir 4 tahun tak makan masakkan mak...
    take care atie..syoknya balik kampung, Pa'e pun mesti eksaited..

    ReplyDelete
  12. selamat bercuti kak atie!mesti seronok dpt bercuti ni kan..

    ReplyDelete
  13. Betul betul betul.hihi
    saya kat kg jugak ni

    ReplyDelete
  14. selamat bercuti..rindua arwah mak..sob3

    ReplyDelete
  15. bestnya dapat balik kampung dan melawat mak tersayang!hehee..aida pulak tak sabar nak tunggu weekend ni..berkampung di Kajang..Yeayy!

    ReplyDelete
  16. mmg masakan ibulah yang paling dirindui... :D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..