Tuesday, 10 December 2013

:: Gabungan Cerita Makan...

AssaLamualaikum
Cerita makan-makan. Last week punya cerita bah! tak sempat nak buat entry sebelum ni. Hehe! jadinya hari ini baru berkesempatan.
Khamis :
Oleh kerana penyakit M datang, jadinya ajak hubby dan Pa'e makan kat luar. Ibu belanja. Restoran pilihan ialah Restoran Aji Seafood Ala Thailand. Selalu juga makan kat sini. Boleh lah harga pun berpatutan. Memang ramai pelanggan kalau pergi sebelah malam. Terkenal dengan seafood.
Macam-macam ada:)
1.Udang goreng mayonis
2. Sotong goreng Tepung
3. Daging masak cendawan
Jumaat:
Lokasi- Secret Recipe, Harbour Town Lahad Datu.
Yang aku tahu, aku order Durian cheese+ Cappucino blended. Lepas makan, muak. Haha!
Order kawan-kawan tu tak berapa tahu namanya, terbelit lidah nak sebut nama-nama menu di Secret Recipe ni. Haha! makan aja lah.
Ini plak wajah-wajah orang yang makan di SR tu. Wajah Baba & Pa'e takdok! biasalah bila anak bujang tu tak mo bergambar, memang tak dapek den nak tolong. Macam-macam gaya keluar, bila kita nak snap. Kesimpulannya, baik tak payah! haha.
WasSALam^_^

21 comments:

  1. assalam atie..kalau datang m masih lagi boleh makan kat luar tak pe atie..kalau acik nak keluar pun malas lagi la hi hi

    ReplyDelete
  2. yg menu restauran pertama tuh best atie..
    abg pa'e pun dah pandai takmo bergambar yer...malu kot dah besau sket..hihi

    ReplyDelete
  3. yg atas tu cheese ke mayonis tu? yumyy yummmyy...

    ReplyDelete
  4. sotong celup tepung tu nmpk mcm hotdoglah. xpernah nmpk sotong goreng tepung camtu.

    ReplyDelete
  5. hahah..nampak nyummy semua makanan tu..berbelit lidah nak menyebutnya ye Atie..janji sdap dahla kan..hihihi

    ReplyDelete
  6. niesa punya fav tu durian cheese...

    ReplyDelete
  7. Huhu... Sedapnya. Sekali sekala makan kat luar apa salahnya. Penyakit M bukan selalu pun. Hehe...

    ReplyDelete
  8. wah atie tak ajak makan tak ajak akak noh^^ hehe..

    ReplyDelete
  9. kalau sekali sekala tu mmg sedap gak makan kat luar.. hehehe

    ReplyDelete
  10. sesekali makan kat luar… kalau kat sini, western food aje la pilihan.. rindu nak makan sea food...

    ReplyDelete
  11. salam Kak Atie, mmg berpatutan kak sbb harga kat situ pun munasabah dgn rasanya..akceli, agak mahal jgk la hehe,, knp x serbu restoran pizza kat hujung sederet tuh? :P

    ReplyDelete
  12. Mknan..nsib baik bru pas mkn..hehe..sya suka spagetti klu kesini dedulu :)

    ReplyDelete
  13. waa sedapnyer udang goreng mayonis tu..terlio saya nengok...

    ReplyDelete
  14. Wah,best...lama dah kot tak makan luar. Tunggu abang-2 balik,baru best makan ramai2!! :D

    ReplyDelete
  15. Durian cheese + Cappucino blended......unik tapi apalah agaknya rasanya tu atiey.....:-)

    ReplyDelete
  16. lah...sotong rupanya...cik ingatkan sosej td..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..