Wednesday, 4 December 2013

:: "Ibu tak Payahlah Minta Maaf Dah"...

AssaLamualaikum
Korang rasa siapa yang bercakap ayat kat atas tu?? uiks! itu perkataan baru si tumpis semalam! Terkejut Ibu tau. Boleh plak cakap macam tu. Haha! Al-kisahnya, dia merajuk lagi sebab aku tukar channel TV. Ye lah! asyik menghadap kartun je, ibu pun mau juga tengok rancangan kesukaan Ibu. Haha! lepas tukar channel tu, boleh plak dia merajuk sambil tutup-tutup muka pastu siap cakap "lepas ni, Ibu tak payah lah minta maaf lagi" hahaha. Masa ni baba pun ada, maka kami saling berpandangan bila dia kata macam tu. Kihkih! Sadis ayat anak aku! 
Gambar tengah merajuk sebenarnya! haha. Beginilah kejadiannya. Memang manja kan? :)
Mungkin sebab selama ini, bila aku tegur dia lepas tu aku akan minta maaf balik. Dah biasa dengan situasi itu. Mesti dalam hati Pa'e, Ibu ni dah minta maaf pun, pastu buat lagi (tegur dia) kan? haha. Sorry sayang! Bukan marah sungguh pun, tapi marah-marah sayang:)
WasSALam^_^

28 comments:

  1. assalam, kalau ibu tak tegur tak bebel, tak marah nanti sunyi tau...itu tanda ibu take care anak2...

    ReplyDelete
  2. dh pndai majok dh yea abg pae neh..
    hehehhee..mst comel

    ReplyDelete
  3. hehehe comel je bila merajuk yer abg pae!

    ReplyDelete
  4. Patut pun nama si Tumpis Atie...cakap dia macam org besar hehe.... Bila dia tengok tv tu khusuk ke Atie? ke dia sambil main lain hehe..... sian Tumpis yeh...mama dengki!

    ReplyDelete
  5. alolo...comel pae ni..merajuk2 dgn ibu ya..hihi..

    ReplyDelete
  6. pandainya tumpis buat ibu rs bersalah yer..tuhlah ibu lain kali jgn ulang lg..hehe

    ReplyDelete
  7. Lain mcm ayat dia tu kan. Sama mcm saya kalau lps tegur, mesti minta maaf. Iman pun kalau buat salah ckp "sorry". Takut pula iman keluar ayat mcm pa'e hehe. Pandai dia..

    ReplyDelete
  8. alololo..suwitnya dia majok....hik!hik!hik!...

    ReplyDelete
  9. wahhhh sentap sgt ayat tu he3

    ReplyDelete
  10. bila perkataan maaf dari anak kita dengar rasa bangga sebab benda yang baik jadi ikutan...
    nak marah pun tak jadi ni...
    comelnya merajuk...siap peluk bantal lagi

    ReplyDelete
  11. majuk da dia..ikut peel sape lah atie ? hehe
    "maaf satu perkataan yg meruntum jiwa" ceh wah! hoho

    ReplyDelete
  12. merajuk tutup muka..sweet sangat..
    ayat merajuk dia tu pun boleh tahan..pandai dia..:)

    ReplyDelete
  13. adei... majuk sampai gitu sekali. tapi tu lah, kat umah ni anak anak asyik nak ngadap kartun je. last akak pun dah naik malas nak nonton TV

    ReplyDelete
  14. ayat sedih! haha.. comel betul..

    ReplyDelete
  15. hahahah.. terbaek punye pesanan penaja.. so pasni ibu kena ati2 la :P

    ReplyDelete
  16. hahahhaa...Pa'e sentap dah tu...alahai cutenya gaya dia tu..wakakaka..

    ReplyDelete
  17. kuat merajuk plak anak teruna seorg ni..

    ReplyDelete
  18. sedihnya ayat..kuat sangat merajuk ni..

    ReplyDelete
  19. Alahaiii.....bijak dak tumpis ne...majuk2 manja bah 2..

    ReplyDelete
  20. betul2 si tumpis ni si Pa'e kan atiey...hehehe

    ReplyDelete
  21. cute je tengok dia merajuk.. ;)

    ReplyDelete
  22. hahaha...comellll budak tumpis ni merajuk...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..