Friday, 27 December 2013

::Nasi Kerabu Jasma...

AssaLamualaikum
Saja nak tayang lunch aku tadi. Kenyang makan, Alhamdulillah! 
Actually masa jalan-jalan Ahad lepas tu dah pergi makan dengan hubby, adik & Pa'e. 
Hari ini pergi lagi bawa opis mate plak. Dah memang aku ni 'Hantu Nasi Kerabu'.
RM7. Puas hati lah makan. Restoran ini belum lama dibuka. 
Terletak di tepi jalan belakang Hotel Asia, Lahad Datu. 
Bagi penggemar Nasi Kerabu bolehlah mencuba. 
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. dah lama tak makan nasi kerabu ... tergoda jap .

    ReplyDelete
  2. sampai 2 ketol tu lauk haaa...
    kat sini payah atie nak cari yang sedap..ramai jer yang menjual tapi tak sedap la..
    ada satu jer yang kat pasar malam tu tapi tu la hari ahad jer kalo nak makan pon..

    ReplyDelete
  3. Nurul mmg suka nasi kerabu... lamanya x pekena nasi kerabu... :)

    ReplyDelete
  4. haihh..d sandakan susah mau jumpa ne kak atie...

    ReplyDelete
  5. saya baru je makan nasi kerabu ni atie. kak ipar beli kat pasar malam..sedapnyeee

    ReplyDelete
  6. sedapnya atie..lama tak makan nasi kerabu ngan ikan celup tepung gitu..

    ReplyDelete
  7. kat melaka ni ada 1 je penjual nasi kerabu yg aida suka.
    pasar mlm mana2 pun penjual ni ada...
    yg lain-lain tak sedap pun...
    aida amat suka nasi kerabu!!!

    ReplyDelete
  8. setakat ni blum penah cuba makan nasik kerabu ni, tie..nasiknya biru tu cantik la pulak yer..

    ReplyDelete
  9. sy suka nasi kerabu..mmg sedap sgt...lg2 tgh lapo tgok gambar je macam nk terkam.haha

    ReplyDelete
  10. huwaaaa....sy pon gila nasi kerabu kak....adoii..mama suka buat nasi kerabu ni..nanti mo minta mama buatkan la... =D

    ReplyDelete
  11. Mcm sedap. Tapi sayang fiza bukan penggemar kerabu. Hehe...

    ReplyDelete
  12. sedap kan.. baru makan nasi kerabu dinner tadi.. hehe..

    ReplyDelete
  13. Salam Atie. wah sedap nasi kerabu tu.. dulu masa tinggal kat Lahad Datu saya selalu mkn nasi kerabu kat restoran mek nab. entah masa ada atau tak restoran tu sekarang ni...Kalau nasi beriani selalu makan kat auliah restoran dkt milimewa.

    ReplyDelete
  14. saya pun peminat tegar nasi kerabu :)

    ReplyDelete
  15. rumah ada bunga biru buat nasi kerabu.
    sedap tak payah letak pewarna.

    ReplyDelete
  16. Aduiyaii..sedapppnyaaa..meliuq tgk..memang fav ever ni..hihihi

    ReplyDelete
  17. tauke dia orghe kelate ke? mache sedap je nasi kerabu hite..

    ReplyDelete
  18. Klu nak suruh naiim beli nasi ni kat pasar mlm. Ckp je nasi biru. Mesti dia beli nasi kerabu ni.

    nyum..nyum..sedap

    ReplyDelete
  19. Meriah sungguh lauknya Atie... okje pun suka gak nasi kerabu...buh solok lada pun best

    ReplyDelete
  20. kalau dkt dgn saya, comfirm sy trjah kak. sbb sy peminat tegar nasik krabu. hikhik. tpi peplik sikit la, sy tak suka letak budu.

    ReplyDelete
  21. Asal orang kelantan ke tukang masaknya atie?

    ReplyDelete
  22. Assalam atie, memeng sangat sedap nasi kerabu jasma ni, Akk pernah makan tapi yg dia buat kat rumah dia, kat kedai belum rasa lagi. Nasi kerabu yg tersedap akk mkn

    ReplyDelete
  23. niesa xpernah mkn nasi kerabu.. =_="

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..