Saturday, 11 January 2014

Babah Dah Ada Geng Memancing

AssaLamualaikum
Jeles tau. Kuling dah ada geng memancing! Ibu juga belum ada geng. Haha! sabor je lah kan. Al-kisah masa balik Tawau hari tu, kan aktiviti kami penuh dari pagi hinggan petang. So, selepas dari mandi-manda di Taman Bukit Tawau tu kami ke Pantai Tinagat, Batu Payung. Agenda utama apalagi ialah memancing. Baba kan kaki pancing dari zaman bujang hingga sekarang. Dah lama kuling tak memancing, so apalagi balik kali ini dia memang dah pesan awal-awal nak mancing. 
Ibu ikutkan jak lah.
Tengoklah gaya Pa'e tu. Sibuk nak duduk tepi baba. Tunggu ikan. 
Nangis masa baba kata tak payah ikut pergi jambatan ni. Hehe!
Dapatlah seekor ikan ni. Tak pasti ikan apa. 
Tak ambil pun, bagi kat orang yang tengah mancing kat situ:)

Mungkin Pa'e akan mewarisi minat baba nya ni. Dah ada tanda-tanda pun. 
Siap cakap dengan baba lagi "Jom pigi mancing baba". Amboi! 
Habislah Ibu kena tinggal selalu.
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. lepas ne cari adik pa'e untuk geng ibu bulak..geng masak2...hahahaha

    ReplyDelete
  2. haha betul tu cik..tang ni kalau mama pa'e nak cari geng bagi adik gegel kat pa'e,haa kompom mama ada kawan kan pa'e hehe :D

    ReplyDelete
  3. Nanti ibu abg pa'e mesti beri pa'e adik 'gurl' pulak buat teman rumah...hehehee...ada geng..:-)

    ReplyDelete
  4. masa yang sesuai untuk pae dapat adik baru..ibunya tak lah sorang2 di tinggalkan bila keduanya gi mancing..

    ReplyDelete
  5. mcm tanda2 disuruh jadi geng ibu plak tu kak..haha....nnti ada geng buat kek pulak...hihi

    ReplyDelete
  6. Kak pun selalu xde geng. Bukan geng kat dapur ( 2 abdul boleh tolong) tapi geng shopping, heee

    ReplyDelete
  7. Nampaknya mama kena cari geng masak pulaklah hehe...dapat ikan terus masak makan ramai ramai tepi pantai tu sedap jugakkan! Mesti manis ikan baru Atie!

    ReplyDelete
  8. kak tie cer cite kak tie mo geng apa??..sa sedia membantu...hahaha...

    ReplyDelete
  9. lagi membesar pae tu,
    lagi banyak persamaan kegemaran antara anak dan bapanya ..
    klu pae besar nanti,
    kuling nya boleh tanya psl girlfriend lg ..
    Man to Man talk ..

    ReplyDelete
  10. memang sgt seronok if kita / mr.asben ada geng gi buat hobi...
    especially anak :-) memang menaikkan keterujaan...

    p/s : utk postage ke sabah ~ atie just add RM8 je. hi hi sebab kena naik belon la pula :-) unless atie pakat dgn kawan-kawan di sana and beli lebih lagi 3 biji periuk goreng ajaib tu, aida bagi free caj belon utk semua :-)

    ReplyDelete
  11. hihihihi sabar2 nt ibu mesti dapat geng pulak. amin ;)

    ReplyDelete
  12. ibu kena bagi tumpis adik,bley geng sama ibu,haha,..

    ReplyDelete
  13. alaaa ibu ikut la sekali.. masuk geng memancing.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. Betul tuh atie..kalau kaki pancing nie mmg jwbnya kita kena tinggallah selalu..takpun ibu pun ikut jugaklah..bwklah buku baca sambil nunggu..:)

    ReplyDelete
  15. yee....ibu kena cepat2 ada geng kann...hihi

    ReplyDelete
  16. mama kena cepat cepat la cri geng. in shaa Allah. pasti ada . kita doa ye kak (:

    ReplyDelete
  17. xcited leh jd geng babah
    rasa dh besar

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..