Thursday, 30 January 2014

Masa Berkualiti Dengan Anak Adalah ??

AssaLamualaikum
Suka kumpul info-info begini dan tempek kan di blog picisan ku ini. Bukan nak menunjuk yang aku ni Ibu terbaik ya. Bukan juga bermaksud yang aku ni pandai dalam hal-hal mendidik anak. Sesungguhnya aku masih baru dalam dunia bergelar 'IBU' ini. Masih banyak kekurangan ku, masih banyak yang perlu aku pelajari. Itu yang tak jemu-jemu belajar dan memperbaiki diri. Aku sebenarnya banyak belajar dari kawan-kawan semua. Ramai kawan-kawan blogger yang menjadi sumber inspirasiku dalam mendidik anak-anak. Ikhlas ni tau. Terima kasih semua.
Ilmu yang selalu korang kongsikan di blog kalian sentiasa mendapat tempat di hatiku. Aku cuba apply kan dengan si budak tumpis itu. Moga Pa'e membesar dengan baik seperti anak-anak kalian juga. Amin! Kalau lah 10 perkara di atas dapat kita lakukan sentiasa alangkah bagus nya kan? InsyaAllah bolehlah praktikkan lepas ni. Pelan-pelan tapi berterusan.
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. amin..semoga pae membesar dgn baik dan sntiasa menjadi anak yg soleh..selamat bercuti kak.. :)

    ReplyDelete
  2. Perlu kita meluangkan masa berkualiti tu dgn anak-anak Atie kerana masa tu datang sekali sahaja... apabila anak meningkat dewasa kita akan bermain dgn mereka mengikut usia mereka... tak kan anak remaja kita layan seperti anak2 kecil lagi kan... jangan lepas kan peluang masa berkualiti itu mengikut umur mereka :)

    ReplyDelete
  3. moga kita istiqamah ye Atie...;)

    ReplyDelete
  4. semoga kita mampu meluangkan masa berkualiti dgn anak2, InsyaAllah...

    ReplyDelete
  5. Bagus tu atie...cuba praktikkan...moga pae' jadi anak yang baik

    ReplyDelete
  6. byk sebenarnya cara meluangkan masa berkualiti ngan anak2..thanks sharing =)

    ReplyDelete
  7. sesibuk manapun kita pastikan ada masa ^& ruang walau sedikit untuk anak2 & keluarga kan !

    ReplyDelete
  8. az-zahrah memg suka berkurong dlm bilik dia...sbb tu klu time mkn, dia kena kuaq mkn skali dgn umi & abah...no time to watch tv since bukak sek nie...dah terlalu lama honeymoon, kan..hahhahaha..kejam x umi dia...dia bleh tgk tv hari sabtu sahaja...

    ReplyDelete
  9. Banyak cara nak meluangkan masa dengan anak2 dan keluarga ni kan Atiey...tq sharing

    ReplyDelete
  10. masa yg berkualit bg sy adalah apabila menonton bersama n anak dtg peluk sambil kata syang mama.

    ReplyDelete
  11. Semua itu boleh dibuat dgn mudah. terpulang diri sendiri nak buat atau tak aje kan Atie.
    Yg bahagia pun keluarga sendiri juga.

    ReplyDelete
  12. betul tu atie..masa berkualiti amat penting untuk anak2 ..luangkan masa bersama dorang dengan cara beriadah pon dak ok :)

    ReplyDelete
  13. Memang betul... anak-anak memang sangat2 perlukan perhatian dan masa kita... tak buat apa-apa pun xpe... tak keluar duit pun xpe.... asalkan ada bersama mereka... especially kite yg keje ni... huhu

    ReplyDelete
  14. atie.........smoga kita sama2 sentiasa blajar mjadi ibu yg terbaik buat anak2... &... suatu hari nnti ank akan bkata... " ibu sy adalah idola sy... sy sangat sayang ibu..mmuuahh..."

    ReplyDelete
  15. ilmu yang sangat bermanfaat jugak buat cik nanti.....huhuhuuh

    ReplyDelete
  16. Banyak sebenarnya waktu waktu berkualiti yang boleh kita ciptakan bersama anak anak kan Atie kalau ikutkan tips tu....

    ReplyDelete
  17. akan dipraktikkan di masa depan.. :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..