Wednesday, 29 January 2014

Sepetang di POIC Lahad Datu

AssaLamualaikum
Oleh kerana dah tiada tempat nak dilawati selain dari Shopping Mall, makanya kami mencari-cari tempat untuk bawa budak tumpis tu berjalan. Ye lah kan, dahlah seminggu sekali dua jak dapat berjalan. Kesian plak kalau asyik terperuk di rumah. So, Ahad petang tu lepas balik dari beli bahan basah dapur babah ajak jalan-jalan ke kawasan tempat kerjanya. Bolehlah cuci mata tengok pemandangan di sekitar POIC Lahad Datu.
Besar kan tangki itu. Itu adalah tangki untuk simpan minyak.
Yang macam batang paip tu adalah tempat untuk minyak dialirkan. Maksudnya minyak mengalir melalui batang paip tu dan akan lalu di atas rail yang macam landasan tu:)
Pemandangan senja sebelum maghrib:)
Menurut hubby kapal besar itu adalah kapal pengangkut minyak. Kemungkinan dari India.
Ini plak! Tuan tanah bersama En Kuling & budak tumpis. Haha!

Sentiasa cuba luangkan masa bersama. Tak semestinya kena pergi kat tempat mahal-mahalkan? Hehe! janji seronok sebab dapat bawa family menikmati pemandangan alam. Sekaligus menggembirakan hati budak tumpis tu yang sentiasa kena tinggal bila Ibu & babah pergi kerja.

Entry lain berkaitan: Jalan-jalan tempat kerja Baba
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. betul tu atie..sesekali bawak pa'e pi kenal tempat keje babah..sekurang-kurangnya pa'e tau menjawab bila orang bertanya..babah pa'e keje kat mana kan!:)

    ReplyDelete
  2. best laaa dpt jenjalan cam atie..akak nie mls giler kot nak keluar..mengkala ari coti memg melepak kat umah jee...laki bini sama jaa...hahahaha...tp last wiken kami p shah alam...2 minggu berturot² g shah alam...hahahaha...seb bek dekat jaaa...

    ReplyDelete
  3. Memang Atie kena luangkan masa untuk famili kan... makin rapat kemesraan dan kasih sayang tu ;)

    ReplyDelete
  4. POIC tu apa kak?hehe...betul2..xsemestinya jalan2 nk g tmpt mahal2..g pusing2 taman pun ok pe..

    ReplyDelete
  5. yang penting, kita enjoy!.. hihi

    ReplyDelete
  6. betol tu atie....kualiti bsama yg tsayang tu pentiing.... x smestinya ketempat mahal2 kan.......

    ReplyDelete
  7. Dekat ngan tempat keja adik ku... Betu tu Atiey..tak semestinye ke tempat yg mahal yg penting anak happy.. budak2 bila dah ajak keluar semestinye diorang sonok kan.. :)

    ReplyDelete
  8. yang penting anak2 happy bah atiey... jln2 tepi pantai pun ok bah...:-)

    ReplyDelete
  9. betol tu... asalkan bersama dgn family, p pasar malam pon kita akan rasa istimewa kan...

    ReplyDelete
  10. Betul tuh atie..janji ade bersama2, dimana saja pun tak ape..tetap hepi..:)

    ReplyDelete
  11. At least dapat tahulah keadaan tempat kerja suami kan Atie.
    Pa'e lagilah seronok dapat melihat depan mata tempat babahnya kerja.

    ReplyDelete
  12. cantik pemandangannya...saujana mata memandang..

    ReplyDelete
  13. Salam atie..kita pon klu dok rumah jer..boring gak hehehe

    ReplyDelete
  14. sesekali luangkan masa bersama dapat eratkan hubungan kan..

    ReplyDelete
  15. sekurangnya pa'e boleh belajar sikit2 tentang kerja di industri oil and gas hehe

    ReplyDelete
  16. betul tu..kalo jenjalan tak semestinya ke tempat mahal..tempat yg biasa gini lebih seronok bawa family,kan.. (nak gi bawa anak tengok kolam ikan belakang rumah lah petang ni)..hihihiii

    ReplyDelete
  17. Salam atie,
    Skrg kt hsp cameron. Tngk susunan kata2 5S yg d tampal pd dinding teringat satu entri atie psl 5S tu

    ReplyDelete
  18. cuti2 ni la dpt meluangkan masa dgn family iya dak
    tmbh2 budak tumpis tu seronok la dia..haha

    ReplyDelete
  19. Betul tu Atie .....asal jalan jer Mall, asal jalan jer Mall, sesekali pergi tempat kerja babah pun best jugakkan Pa'e....ilmiah gitu hehe...
    Kuling kerja Oil dan Gas ke Atie...wahhhh masyukkk tu hehe

    ReplyDelete
  20. pemandangan tepi lau, tepi sungai, tepi tasik memang mendamaikan...
    kak ni tengok hutan tepi highway je setiap minggu, hee

    ReplyDelete
  21. Atie, dulu2 kan, kiter mesti gerun kalu tgk batang2 paip besar2 ni..hahaha...

    ReplyDelete
  22. nda pernah cik tau ada tempat ne d ld kak atie...
    selalu nya lalu2 jak kami...singgah bandar ld pun jarang2..apa lagi mau round ld tu..besar juga tempat ne kan..

    ReplyDelete
  23. sekali sekala seronok juga perkenalkan anak2 dgn alam sekitar…. mesti si tumpis tak henti2 tanya itu ini kan Atie?

    ReplyDelete
  24. besarnya tangki2 & paip kat situ.. kalo cikna pegi mesti jakun.. hihi..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..