Sunday, 12 January 2014

Weekend - HUJAN & LAPAR

AssaLamualaikum
Salam Hujung Mingu. Sabtu dan Ahad kali ini kami di rumah sahaja. Dari pagi Sabtu hingga pagi ini hujan belum berhenti. Matahari tak muncul langsung. Sejuk! Hanya melayan karenah Pa'e di rumah. Budak tumpis yang tak pandai sejuk. Siap marah bila Baba matikan kipas. Haha! kulit kebal dari kesejukan Pa'e ni. Bila hujan-hujan ni, perut pun asyik lapar jak kan. Pagi-pagi dah sarapan nasi goreng kampung dan buat cekodok pisang juga. Tak sempat ambil gambar, semua dah selamat dalam perut. Haha! Tak tau nak buat apa lagi lepas ni. Mungkin nak gosok baju kerja untuk 5 hari terus. Lunch? adoi! nak makan apa ya??. Silap-silap tunjuk kat restoran(pemalasnya). . Hahaha!ok Bye!
Gambar tiada kena mengena! 
Terbaru: Layan gambar Pa'e yang suka sangat buat duck face. Haha!

*Ops! simpati pada rakan-rakan di sini yang rumah dilanda banjir. Bersabarlah.*
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. salam ziarah...kat umh saya panas terik je!hehe..

    ReplyDelete
  2. Selamat berhujung minggu kak atie..seronok tidur time hujan2 tu kak..hihi...sekali sekala bermalas-malasan..

    ReplyDelete
  3. haha adik pa'e kulit tebal kata mama..pandai jer mama tu kan pa'e :) auntie tengok macam cute je..macam comel je adik pa'e buat duck face haha :D

    a'ahlah atie tempat akak pon mendung berarak jerr..tapi hujan taara turun hooo,sang perut pon dok bernyanyi je kannn..:)

    ReplyDelete
  4. slmt bhujung minggu kak Atie, yelah, dekat LD dari td semalam hujan tak henti2.. boleh tahan Pa'e berkipas lagi musim2 sejuk ni.. pinjam dulu kulitnya tuh :P.. hehe

    ReplyDelete
  5. nampak kurus je pa'e tapi kulit tebal macam abang Abdul ya...
    dia pun 2x5, kita sejuk..dia memanjang panas

    ReplyDelete
  6. hujung minggu lepak2 kt rumah best jugak..cuaca sejuk sedap kalau tarik selimut..bgun makan..haha

    ReplyDelete
  7. Sekali sekala duduk rumah weekend memang best... Nak2 hujan. Confirm nak melingkar tarik selimut dan makan je kerja. Hehe...

    ReplyDelete
  8. budak2 mmg kurang rasa sejuk kot… kalau danish pula, dia lari keluar dari selimut waktu malam even cuaca dalam bilik 15 degree…. kita kalau boleh nak guna selimut berlapis lapis…. huhuhu

    ReplyDelete
  9. kat sini pun hujan memanjang kak.. sejukkk.. best guling2 kat rumah.. hehe..

    ReplyDelete
  10. hujan dan lapar tak dapat dipisahkan... :)

    ReplyDelete
  11. semlm aida x kuar mana gaks. tak ujan, ijat tak sihat!
    and ada tetamu dtg umah... tak jadi nak ronda botanical garden :-(

    ReplyDelete
  12. Hujan lg yer atie kat sana..kelantanpunbanjir tgk news..kat sini lak teramatlah panas siang malam..berkipas jer..mmg kalau sejukcepat jer lapa kan..kalaupanas lak cepathauss...heheh..comel duckface tuh..hehepandai pa'e buat...")

    ReplyDelete
  13. salam atie...
    kat sini pon ujan gak semalam..kampung dah naik air cuma blom sampai kena pindah lagi..
    risau gak ni..

    ReplyDelete
  14. hahaaa...pa'e memang suka buat muka duckface bah...hihihi
    nda apa lah kak atie..skali sekla makan di restoren..

    ReplyDelete
  15. kl panas. ada 2,3 lps mndung
    hujan ptg. sejuk .hihi

    duckface pon duckface la. janjipas’e happy.

    ReplyDelete
  16. Tang masak ni mmg Okje kalah ATie.... bukan setakat kalah...malas pun ye...hehe...Kalau dah masak pagi nak masak tengahari punyalah perah idea... Kalau dapur kita mcm Dapur master chef best ek!

    ReplyDelete
  17. Ya bah aTie..cni pn hjn jak ni

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..