Saturday, 25 January 2014

Cerita Kosong di Hari Sabtu

AssaLamualaikum

Salam Sabtu you all! buat apa tu? hehe. Aku baru habis masak untuk lunch. Kejap lagi kot Kulingku nak balik makan tengah hari. Maklum Kuling I kerja hari Sabtu ni. Aku dan Pa'e je lah kat rumah. Sebelum pergi kerja pagi tadi dia dah pesan suruh masak, lunch nanti nak balik makan. Dah siap masak sup ayam dan goreng ikan sebab itu jak yang ada dalam peti sejuk. Kehabisan stok bahan-bahan masakan plak. Hihi. Malam ini atau esok lah baru pergi shopping barang dapur. Budak Tumpis?? ada ni hah, dok layan Astro Ceria dari buka mata lagi! sabor je lah den! dah jadi kanak-kanak riang juga Ibu ni hah. Haha! Pa'e cakap " tak payahlah kita jalan Ibu, nanti abg Pa'e penat!". Amboi! macam jak kena jalan kaki kan? nampak nya duk rumah je lah ni. Enjoy your weekend! 
Qualiti time with family :)

WasSaLam

22 comments:

  1. assalam,

    selamat berhujung minggu tie..

    ReplyDelete
  2. sori lambat sampai atie..nie pun taip sblh tgn ngan siarissa nie...
    bestnyer msk kat umah kuling balik makan..hehr.abg pa'e cepat penat yerr..

    ReplyDelete
  3. mesti sedap tuh. maklumlah insan tersayang request kan..kan.. happy weekend.

    ReplyDelete

  4. pa'e.. hari ni mama masak sup lah..mesti sedapkan pa'e !! kalau mama yg masak..baba pon kompom suka :)hehe..
    selamat berhujung minggu atie..happy weekand

    ReplyDelete
  5. Sukalah Pae tu dpt mkn sup lunch ni ye.... lepak depan tv je lah Pae tak payah jalan2 ;)

    ReplyDelete
  6. salam sabtu atie ,,
    image masakan tk de ke ..
    terliur dengar masak sup tu ..
    he..he..

    ReplyDelete
  7. salam atie.
    hari sabtu adlh hari yg paling mendamaikan buat saya sbb boleh rehat panjang, sebab hari ahad kerja dan hari jumaat selalunya banyak urusan jugak,walaupun hari cuti.

    ReplyDelete
  8. Salam sabtu, pandai Pa'e, lebih selesa di rumah..

    ReplyDelete
  9. Salam sabtu Atie...hari2 santai bersama keluarga ...bijak sungguh Pae..

    ReplyDelete
  10. Hari sabtu! Sarawak lawan kelantan kak atie!!hihihi...

    ReplyDelete
  11. Salam ziarah & kenal dari akak...bestnya cuti2 'golek2' kat rumah ngan anak2 kan?(^_^)

    ReplyDelete
  12. Happy weekend Atiey...Bagus Pa'e ni nak duk rumah jer..penat ye jalan..hehe.. :)

    ReplyDelete
  13. ngam lah tu kak atie...rehat2 lah dulu...masak d rumah lah...hahahaa

    ReplyDelete
  14. hahaha...kelakar jawapan si pa'e...nnt penat

    ReplyDelete
  15. tak nak jalan sbb nak layan tibi lettew kan pa’e.hi hi i

    ReplyDelete
  16. OKje semalam pun kurang mengukur jalan Atie...rasa best betul...rasa rehat sangat.... gitulah agaknya Pa'e rasa tu haha...mintak mama dukung je Pa'e hehe

    ReplyDelete
  17. Nrl pun duk kat rumah je weekend ni tadi sbb mggu ni en suami keje plak... spend time ngan anak2... :)

    ReplyDelete
  18. selamat bhujung minggu kak Atie.. haha, samalah keadaan kat sini, bisalah budak2 kak..ank buah sye bila tgk Ryukendo ke..ultraman..confirm kta tak bpeluang tgk korea..huhu

    ReplyDelete
  19. bagusnya pae.. kalo potet asyik ajak berjalan aje.. huhu..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..