Wednesday, 22 January 2014

Dialog Ibu & Pae part 13

AssaLamualaikum
Dah lama tak update tentang dialog-dialog my budak tumpis yang banyak cakap ni. Selalu juga terngiang-ngiang percakapan nya yang mencuit hati. Sekarang ni bila babah kerja, dialah menjadi teman berbicara. Maklum tak reti diam. Pot pet pot pet. Haha!

Ibu : Nanti kalau Ibu & babah tua, abg Pa'e kena jaga ibu tau.
Pae : Tak boleh, Ibu tak boleh tua.
Ibu : haha! nanti Ibu mesti tua sayang oii.
Pae : kalau macam tu, Ibu jangan takut abg Pa'e ada. Nanti abg Pa'e jaga ibu ya.
Ibu : ya lah! janji tau. Hehe.

Erm! kalau bercakap macam orang besar. Terkedu juga kekadang. Haha!
Nah! seketul gambar! sama tak senyuman Ibu & anak ni? haha!
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. Alahaii sweetnyaa..suka tengok Atie n Pa'e..muka sama..

    ReplyDelete
  2. moga pa'e jadi anak yg soleh...aamiin

    ReplyDelete
  3. Sebijik, Atie... Moga Pa'e jadi anak yang soleh, jaga ibubapa besar nanti... ^__^

    ReplyDelete
  4. bagusnya......kalau dah besar pun macam nie....kan....?

    ReplyDelete
  5. sejuk hati dengar kata Pa'e…

    ReplyDelete
  6. Memang anak ibu tu... Senyum sama manis ;)

    ReplyDelete
  7. alolo..sweetlah Pa'e ni...jadi anak yg soleh ye..jaga ibu & babah bila besar nanti..^^

    ReplyDelete
  8. semoga pa'e jadi anak yang taat dan soleh, dpt berbakti kepada kedua ibu bapa. amin.

    ReplyDelete
  9. salam atie ..
    semoga terzahir kata2 pa'e bila dia besar nanti ..
    menjaga ibu bapanya ..

    ReplyDelete
  10. Jeleskan dgn hubby sebab muka Pa'e sebijik muka kuling hehe....
    Apa pun tang senyuman yg manis mama ngan tumpis mmg ada persamaan....

    ReplyDelete
  11. sweetnya senyum adik pa'e..sejuk hati seorang ibu mendengar kata2 pa'e kan atie !
    yup ada iras2 muka atie...:)

    ReplyDelete
  12. Sesekali, kena juga selitkan perbualan mcm ni kan, anak2 ni simpan terus dlm memori... sejuk hati dengarnya... manis senyuman mcm ibu nye.. :-)

    ReplyDelete
  13. comelll je si pae ni..bila besar mesti hensemmm..semoga sentiasa jd anak yg baik pae.. ^^,

    ReplyDelete
  14. hahaha... memang touching kalau anak ckp gini kan..

    ReplyDelete
  15. hihihi..budak2 memang comel dan suka bdk org geram kan... terima kasih ye atie sebab tetap dtg ke blog saya walaupun dah lama x berupdate..huhu

    ReplyDelete
  16. hamboi Pa'e..tak kasik ibu dia jadi tua...jujur statement dia tu kan...
    kalaulah selamanya kita umur ni..kekekkee...

    ReplyDelete
  17. pandai abg pa'e...senyuman pun sama...
    kalo abg aidan lak asyik risau sapa nak jaga dia kalo kena kurung dlm bilik gelap kat masjid sbb nakal...(tuh gertakan jer tuh tuk takutkan dia..hehehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..