Thursday, 9 January 2014

Mandi Manda di Taman Bukit Tawau

AssaLamualaikum
Masih cerita weekend kami. Pagi sabtu 4/01/14 kami menuju ke Taman Bukit Tawau. Perjalanan dari rumah pun tak jauh, dalam 15 minit sampai lah. Untuk mandi manda. Dah lama sebenarnya tak kesini. Last pergi masa Pae umur setahun lebih. Memang suka lah budak tumpis ni mandi. Sampai-sampai jak di sana terus cakap "Ibu jom mandi". Amboi tak sabar-sabar dia. Haha! sekali turun mandi tak mau naik-naik dah. Bibir ketar-ketar kesejukan tetap tak mau naik atas. Haha! sabor je lah anak bujangku ni. Babah dan adik-adik lah peneman dia. Melayan karenahnya dalam air. 
Tengoklah gaya Pa'e tu. Seronok sangat mandi tau!
Ultraman & Spiderman mandi sekali ya! mau meraung kalau benda alah ni tak dibawa. Haha!

Air dah tak dalam sangat. Tak lah risau sangat nak bawa anak mandi manda di sini. Teringat zaman sekolah dulu, di sini lah tempat kami berkelah bila habis jak exam. Dah banyak perubahan, dah ada chalet untuk disewa (cuma tak pasti berapa semalam). Pelampung untuk disewa oleh anak-anak pun ada (RM 5 - Kanak-kanak. Dewasa RM 10). Pengawal Air juga ada (eh! betul kah nama tu?. haha! yang tukang tengok-tengok air kalau naik. Kira macam penjaga pantai tu). Cuma tandas untuk tukar baju jelah masih kurang memuaskan hati.

Caj Masuk Taman Bukit Tawau:
Dewasa : RM 3
6-18 tahun : RM 1
6 Tahun ke bawah: Free
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. best tu anak2 dpt mandi. anak2 sy mandi di kolam hotel je. takut nak gi ke air terjun atau sungai kerana virus kencing tikus...

    ReplyDelete
  2. ewah-ewah sonoknya adik pa'e mandi manda kat air tejun ea ! siap ajak ultraman & spirdeman lagi :)
    haha.. mulut adik pa'e dah biru birat menahan kesejukkan,baba mandi,mama pa'e tak mandi kerrr ? :D

    ReplyDelete
  3. Bestnya atie... Mandi manda. Pa'e siap bawak kawan lagi. Hehe...

    ReplyDelete
  4. Wow seronoknya ultramen and spiderman mandi manda....

    ReplyDelete
  5. Aduhail Pa'e sayang.... ultraman dan spiderman tu memanglah tak tahu sejuk.
    Seronoknya Atie kalau dapat pergi selalu pun ok sebab tak jauh kalau cuma 15 minit perjalanan..

    ReplyDelete
  6. best nya bah jadi dugung sekejap kan kak atie...cik pon lama sudah nda jadi dugung ne..d kampung cik pon ada juga air terjun..cuma masih banyak kekurangan nya..

    ReplyDelete
  7. wahhh..besnyaaa mandi sungai...akak dah lama x g sungai...dah lama sgt laaa...slalu dok g waterpark jee...nie coti maulud nabi & thaipusam opismate ajak bbq kt PD plak...hehehe..

    ReplyDelete
  8. Bestnya Atie...lama dah xbwk ank2 mandi-manda tmpat mcmnie...uhuhuhu

    ReplyDelete
  9. kat hujung kampung akak memang ada waterfall.tapi sejak dorang ckp kencing tikus tu akak dah tak pergi dah. tengok ni teringat la atie. mcm best je kan kalau bawa anak anak mandi manda

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak g berkelah... Sronok tgk air sungai tu.. rasa nak gedebushhh terjun dalam tu...

    Pa'e mmg tak lekang dia ngan besfren dia otomen ngan spiderman tu yerkk.. hik3

    ReplyDelete
  11. dah lama x pi berkelah kat jeram2 macam ni...sejak kes kepala air dan jugak kencing tikus...rasa nak pi lagi la..dah 3 tahun x mandi jeram ni...

    ReplyDelete
  12. dh lama x pergi tempat mcm ni sejak kawin..huhu...air terjun best kan...sejukkk je

    ReplyDelete
  13. punyalah bukak page nie dr kul 12 kat sini lg..bvr skrang dpt komen..ngan siput sedut yg asyik dok hang nie..
    mesti punyer nak bwk toys tuk mandi2 tuh atie..dah standard dorang..aidan nie teddy bear pun kalau boleh nak bwk mandi dlm tub jugak..hehe

    ReplyDelete
  14. murah jugak caj nak masuk sini...selalu la boleh berkelah macam ni atie....sesekali datang dengan keluarga hilang segala stress di kepala...seronok!

    ReplyDelete
  15. akak dah lama sesangat tak gi mandi air terjun gitu.. sebabnyer suami akak tak berapa nak bawak akak dan anak2... budak2 happyler dapat mandi dan berendam gitu.. ada yang melayan okler ..

    ReplyDelete
  16. tetiba rindu nak main air kat wasai huhu

    ReplyDelete
  17. Oh air terjun kat sana kena bayar ke?mungkin Hutan terpelihara kan..kat sini tak payah bayar cuma parking je la kena bayar..hehe..tengok Pa'e berendam dengan kawan2 dia,seronoknya!mesti dia happy sangat kan..

    ReplyDelete
  18. Lama x pg mndi sg akk..xdak kawan nk diajak..huhu..seronoknya:)

    ReplyDelete
  19. Best gilaaa mandi manda..seronok kan kalau byk tmpt bersantai/berkelah bersama family...

    ReplyDelete
  20. atie ..
    sejuk kan klu mandi air sungei ..
    tp cuma permulaan jer .. dah berendan, boleh sesuaikan dengan kesejukan tu ..

    ReplyDelete
  21. BILALAH AGAKNYA SAYA BERKESEMPATAN KE SABAH..

    ReplyDelete
  22. bebudak dapat mandi memang hepi kan dorang..
    cer tengok, ultraman ngan spiderman pon hepi..hahahahaa

    ReplyDelete
  23. bestnya mandi.. dah lama tau cikna tak mandi waterfall.. last masa darjah 6 kot.. huhu..

    ReplyDelete
  24. Hish macam ada yang kurang kat situ.... mana mama Pa'e? Tak nampak pun!

    ReplyDelete
  25. selalu kalau pegi tempat2 riadah macam nie tandas kurang memuaskan kan? huuuuu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..