Wednesday, 8 January 2014

Ceria si Tumpis..

AssaLamualaikum
Dah nak masuk 4 tahun bulan Februari nanti. Dah makin panjang akal budak sorang ni. Ada sahaja karenah yang menggelikan hati. Tak kurang juga gaya yang buat Ibu tensen. Haha! biasalah budak-budak kan? apa pun dialah penyeri hidup. Menghilangkan stress. 
Terbaru juga, Pa'e suka buat muka bila kita ajak ambil gambar. 
Memang tiadalah gambar yang perfect. Haha!
Tengok lah tu. Gambar ni aku snap berturut-turut tau. Semuanya dia buat memek muka spontan. Hihi. Bila tengok semula, mesti gelak sorang-sorang. Mulut pun tak berhenti bercakap & bertanya. Kalau rumah sunyi maknanya dia tidur lah tu. Haha!
Itulah my Muhammad Irshad Rifae a.k.a Pa'e @ Budak Tumpis. Menghiburkan & lucu.
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. hahahha....mama nya still jak muka.sekali si pa'e,macam2 mimik muka....
    last2 duckface...

    ReplyDelete
  2. haha..pandai pa'e buat muka...candid tu.. :)
    Anak2 penyeri hidup...terhibur dengan gelagat mereka..^^

    ReplyDelete
  3. hahahhaa...gelagat Pa'e yang hensem...be a good boy...

    ReplyDelete
  4. Hensem Pa'e... Oo sebayalah ank kita cuma beza bulan la dgn Aqeef.. Semoga menjadi ank yg soleh.. Amin

    ReplyDelete
  5. la.. gaya nye mcm budak dh besar aje...

    ReplyDelete
  6. haha so sweet candid from u child atie ! :)
    dialah racun then dia jugalah sebagai penawar kann atie ?

    ReplyDelete
  7. pandainya dia wat memek muka ... heheee

    ReplyDelete
  8. Pa'e bley gang ngan qahirah. Suka buat memek muka klo bergambar.

    ReplyDelete
  9. comeynya... tym ni mmg mulut tengah becok kan.. bercakap tak henti.. itu ini nak tanya.. hehe

    ReplyDelete
  10. Tengok muka pun tahu Pa'e ni cerdik. Tentulah kalau dia tak ada sunyi.

    ReplyDelete
  11. Alahaiii..comelnya Pa'ei..dah besar dah dia kan..kejap je masa berlalu..Semoga terus membesar menjadi anak bijak dan soleh!

    ReplyDelete
  12. dah encem.
    semoga terus jadi penghibur hati keduan orang tuanya.aamiin.
    doakan saya baik baik aja ye kak :-)
    tima kasih

    ReplyDelete
  13. sure dia excited bila amik gambo and buat muka comel-comel gitu :-)
    acik aida like!!!

    ReplyDelete
  14. semoga membesar menjadi anak yang soleh dan berguna ye pa'e :)

    ReplyDelete
  15. macam2 gaya comel pae buat.. hehe..

    akak, cikna ada tanya aritu apa maksud tumpis.. akak blum jawab lagi.. :)

    ReplyDelete
  16. Hehehe..comey je pa'e beraksi camtu...

    ReplyDelete
  17. pae sorg la ratu hati ibu..buat macam mana pun tetap comel..keletah n aksi dia penawar duka..:)

    ReplyDelete
  18. inilah yang dikatakan anak sebagai penghibur. mimik wajahnya pun dah cukup ceriakan hati yang gusar. Bayangkan kalau yang dah dewasa tetiba wat muka gitu. huh sure nyamfahhh kan. hahahaha

    ReplyDelete
  19. Pandai Tumpis hiburkan hati Mama...sama mcm dak TLBD....kalau kat rumah ni dia yg terer ambik gambar mcm ni Atie...mamanya buta IT hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..